Δήμος Μαρκοπούλου: Φτωχότερη η πόλη μας μετά τον χαμό της Βάσως Αλλαγιάννη

Εκφράζουμε εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της συμπολίτισσάς μας – συνθέτριας και στιχουργού– Βάσως Αλλαγιάννη, για την απώλεια της.

Έφυγε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 από κοντά μας, αφήνοντας φτωχότερη τόσο την πόλη μας, όσο και το μουσικό κόσμο της χώρας, αφού διαχρονικά τραγούδια σε σύνθεση δική της, όπως το «Αχ Ελλάδα» ή το «Υδροχόος», σε στίχους Μανώλη Ρασούλη, με τη φωνή του Νίκου Παπάζογλου, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους, αγαπήθηκαν από όλους μας και περνούν από γενιά σε γενιά.

Ο ίδιος ο Μανώλης Ρασούλης, που είχε «ανακαλύψει» τη Βάσω Αλλαγιάννη στο Πόρτο Ράφτη, είχε γράψει για εκείνη: «…σαν μικρή θύελλα, σαν σπάνιο ζωικό ένστικτο, σαν εύθραυστη κινέζικη πορσελάνη, σαν το αγριοκάτσικο του Πόρτο Ράφτη, σαν την κόρη του Τάκη του ψαρά, σαν την κόρη της Γιωργίας, σαν τη μαμά της Πηγής, σαν αυτή που μ’ αγάπησε και με ξαναγάπησε, τη χρυσοχέρα, την πονεμένη, την αυτοπροδομένη, την ρεμπέτισσα».

Όταν είχε ρωτηθεί η Βάσω Αλλαγιάννη τι θα άλλαζε ή θα βελτίωνε στο Μαρκόπουλο, είχε ευχηθεί: «να υποστηρίζει πάντα την πρωτοπόρα πολιτισμική του αντίληψη και να δημιουργεί πάντα συνθήκες πολιτισμού για τους νέους». Αυτή σου την ευχή την κρατάμε καθημερινά ως πολύτιμο οδηγό για τον Δήμο μας, αλλά και την επιβεβαιώνουμε ως υπόσχεση, στη μνήμη σου.

Στο Πόρτο Ράφτη, εκεί που μεγάλωσες δίπλα στη θάλασσα, παρέα με τους ψαράδες που σου έλεγαν φανταστικές ιστορίες, το κύμα παφλάζει στο ρυθμό της μουσικής σου. Σε αποχαιρετούμε με θλίψη, αλλά και υπερηφάνεια για το ήθος, το ταλέντο και το σημαντικό έργο σου!

Ελπίζουμε τώρα να μάθεις ό,τι γύρευες, όταν έλεγες: «Φαίνεται ότι έπρεπε να ταξιδέψω μακριά στα βαθιά νερά για να μου αποκαλυφθούν τα κρυμμένα μυστικά».

Καλό σου ταξίδι Βάσω!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος

Μαρκοπούλου Μεσογαίας      Η Αντιδήμαρχος     Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης                Μελπομένη Βαμποράκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.