Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Βήμα – βήμα η διαδικασία για το e-ραντεβού


e-ραντεβού – «Μπροστά στη νέα ψηφιακή εποχή»

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου εκσυγχρονίζει τον τρόπο εξυπηρέτησης των δημοτών. Πλέον μέσω του «e-ραντεβού» αναβαθμίζεται η διαδικασία ηλεκτρονικού προγραμματισμού επισκέψεων σε οποιαδήποτε δημοτική υπηρεσία.
Έτσι για τη διεκπεραίωση υποθέσεων όσοι επιθυμούν θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού (ημέρα και ώρα προσέλευσης) με τις υπηρεσίες του Δήμου, μέσα από τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα https://rafinapikermi.irantevou.gr/. Προβλέπεται επίσης η διαδικασία ηλεκτρονικής ακύρωσης του ραντεβού και ο επαναπροσδιορισμός του.

Ειδικότερα, ο ενδιαφερόμενος με τους κωδικούς taxisnet, θα μπορεί να επιλέγει την υπηρεσία για την οποία θέλει να εξυπηρετηθεί, να ενημερώνεται για τα έγγραφα ή τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει μαζί του και να διευκρινίζει χρήσιμες πληροφορίες.

Αυτό θα βοηθήσει τα αρμόδια στελέχη του Δήμου, να προετοιμάζονται καλύτερα για την ταχύτερη ολοκλήρωση της υπόθεσης. Στην ψηφιακή πλατφόρμα για τα ραντεβού έχει ενσωματωθεί ειδικός μηχανισμός ώστε να είναι φιλική και προσβάσιμη σε όλους, με σεβασμό στους συνανθρώπους μας με Αναπηρία.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία "Μπάλλος": Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι σε Ραφήνα και Πικέρμι

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δήμου, μετά το ραντεβού, οι πολίτες θα μπορούν επίσης να αξιολογούν ηλεκτρονικά, την ποιότητα της εξυπηρέτησής τους.

Για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά, θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείνουν τα ραντεβού τους με τις υπηρεσίες καλώντας στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του Δήμου: 2294321001.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς αναφέρει σε δήλωσή του:

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μπροστά στη νέα ψηφιακή εποχή. Συμβάλλοντας στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου της «έξυπνης» ανάπτυξης του Δήμου εφαρμόζει τη χάραξη μακροπρόθεσμης Στρατηγικής. Στόχος να υπάρχει ολοκληρωμένη προσέγγιση στις δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται με προστιθέμενη αξία για τους δημότες. Η χρήση καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως το e-ραντεβού, αποτελεί κομμάτι αυτής της προσπάθειας με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους, ελαχιστοποιώντας παράλληλα την κατανάλωση πόρων».

Δείτε ακόμα:  Αποκλειστικό: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδος προσλαμβάνει δικηγόρο για την παραλία "Φίλιππα"

Βήμα – βήμα η διαδικασία για το e-ραντεβού

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών έχει θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα e-ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα εύκολα και γρήγορα να κλείσουν ραντεβού (ημέρα και ώρα προσέλευσης) με τις υπηρεσίες του Δήμου, στη διεύθυνση: https://rafinapikermi.irantevou.gr/

Αναλυτικά η διαδικασία:

1.Μετά την είσοδο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://rafinapikermi.irantevou.gr/ πιέστε ΣΥΝΔΕΣΗ (πάνω δεξιά)

2.Κατόπιν θα σας ζητηθούν οι κωδικοί taxisnet. Αφού τους εισάγετε πιέστε ΣΥΝΔΕΣΗ:

3.Για την ταυτοποίηση των στοιχείων η εφαρμογή “Πλατφόρμα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Ραντεβού Δήμου Ραφήνας Πικερμίου” θα ζητήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου (ΑΦΜ, Όνοµα, Επώνυµο, Πατρώνυµο, Μητρώνυµο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό µητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που διαχειρίζεται η Α.Α.∆.Ε. Κλικάρετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Πατήστε ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Δείτε ακόμα:  Οριστικό: Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή σε Ραφήνα, Πικέρμι & όλη την Αττική!

4.Έχετε πλέον συνδεθεί και από αυτή τη σελίδα μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία στην οποία ενδιαφέρεστε να κλείσετε ραντεβού:

5.Επιλέξετε την υπηρεσία και το σκοπό του ραντεβού και πατήστε ΕΠΟΜΕΝΟ στο κάτω μέρος της σελίδας:

6.Στο ημερολόγιο επιλέξτε διαθέσιμη ημερομηνία και ώρα του ραντεβού και πατήστε ΕΠΟΜΕΝΟ:

7.ΣΥΝΟΨΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Περιγράφονται αναλυτικά όλα τα βήματα. Εφόσον συμφωνείτε κάνετε ΥΠΟΒΟΛΗ στο κάτω μέρος της σελίδας:

8.Μετά την ΥΠΟΒΟΛΗ εμφανίζονται τα στοιχεία του ραντεβού με τον μοναδικό αριθμό. Στην ίδια σελίδα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ΑΚΥΡΩΣΗ του ραντεβού:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Και στις δύο περιπτώσεις: Οριστικοποίηση ή ακύρωση ραντεβού η πλατφόρμα σας ειδοποιεί αυτόματα στο email που έχετε αποστείλει.