Δημοσθένης Δόγκας: ««Η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι υποχρέωση όλων μας…»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής/Γιάννης Σγουρός», Δημοσθένης Δ. Δόγκας δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα υπενθύμισης της αξίας και της σημασίας των ζώων στη ζωή του ανθρώπου. Ταυτόχρονα όμως, έρχεται να μας υπενθυμίσει την κακοποίηση που πράττει ο άνθρωπος απέναντι σε αυτά και στην ίδια τη ζωή. Η κακοποίηση αυτή έχει αφετηρία στο όποιο ανύπαρκτο, υποτυπώδες ή «λίγο» νομικό καθεστώς προστασίας των ζώων και μη κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τους, στις ελλείψεις υποδομών φροντίδας και υποστήριξης αλλά και στην έλλειψη γνώσης και παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό, δυστυχώς, πριν από μερικές εβδομάδες, κινήθηκε η πλειοψηφία των Ελλήνων Βουλευτών, οι οποίοι προχώρησαν σε μια πράξη όνειδος, όπως τη χαρακτήρισε η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), την καταψήφιση του Άρθρου 24 Α της Συνταγματικής Αναθεώρησης για την προστασία των ζώων. Εγώ, θα τη χαρακτηρίσω αδιανόητη, πέρα από κάθε λογική και πράξη ενάντια σε κάθε ανθρωπιστικό ιδεώδες, στον πολιτισμό, στις αξίες, στα ιδανικά και ενάντια στην ίδια τη ζωή.

Η πρωτοφανή αυτή πράξη, όχι μόνο εξασφαλίζει τη συνέχεια των κακοποιήσεων και της κακομεταχείρισης της ζωής, αλλά και προσδίδει συνέχεια στο δρόμο της βίας, επιβεβαιώνοντας το κακό προηγούμενο της μη ευημερίας και της μη προστασίας των ζώων, αφήνοντας, για μια ακόμη φορά, ένα μεγάλο νομικό κενό στην προστασία της ποιότητας της ζωής αλλά και της ίδιας της ζωής, ενάντια σε κάθε μορφή προόδου και σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος».

Ο Δ. Δόγκας υπερτόνισε ότι συντάσσεται και συμπαρίσταται στους αγώνες της Π.Φ.Π.Ο. αλλά και όλων των φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας και ανέφερε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, όπως το πράττει χρόνια, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των αδέσποτων αλλά κ όλων ζώων, στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης