Δημοτικό Συμβούλιο: Το χρονικό μιας αποχώρησης!


Μια ερώτηση που δεν έκανε τελικά ο κ. Ζαφειρόπουλος, διότι δεν του επιτρεπόταν από τον κανονισμό, σύμφωνα με τον κ. Μώρο, ήταν η αφορμή να γίνει ένα «μίνι» συμβούλιο μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης -όχι όλων- και να αποφασισθεί η αποχώρησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά: Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με ερωτήσεις από τον κ. Φαφούτη, τον κ. Βασιλόπουλο και τον κ. Χριστόπουλο και την ερώτηση-τοποθέτηση της κας Κατσούδα για το θέμα των κλιματιστικών αλλά και των διαφόρων προβλημάτων που αφορούν το Λύκειο Πικερμίου, όπως και για κάποια άλλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, όπως της μετέφεραν κάτοικοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας.

Τον λόγο για ερώτηση ζήτησε και ο κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος τελικά δεν ήθελε να κάνει την ερώτηση παρά μόνο μετά την απάντηση του κ. Μπουρνούς. Παρά την επιμονή του προέδρου του κ. Μώρου, ο οποίος το είπε πολλές φορές «ότι μετά την απάντηση του Δημάρχου, ο κανονισμός δεν επιτρέπει ερωτήσεις», ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος δεν έκανε την ερώτησή του.

Αφού ο κ. Μπουρνούς τελείωσε με την τοποθέτησή του απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν, ο κ. Ζαφειρόπουλος επέμενε να κάνει την ερώτησή του. ο Πρόεδρος του δσ εξήγησε και πάλι ότι σύμφωνα με τον κανονισμό δεν επιτρέπονται οι ερωτήσεις, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι αυτό το είχε πει πολλές φορές πριν. Τότε ακολούθησε μια έντονη λογομαχία, με τον κ. Μώρο να διατάσσει διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ακολούθως η «ομάδα» της αντιπολίτευσης αφού πρώτα μίλησαν μεταξύ τους, με «οργανωτή» απ΄ότι φαινόταν από τις κινήσεις που έκανε, τον κ. Ζαφειρόπουλο, ο οποίος καλούσε έναν έναν τους δημοτικούς συμβούλου εκτός του κτιρίου, αποφάσισαν από κοινού την αποχώρησή τους από το δημοτικό συμβούλιο.

 

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε αργότερα, όταν όλοι εισήλθαν στην αίθουσα, ο κ. Φαφούτης, ο οποίος ανέφερε ότι η αντιπολίτευση δεν δέχεται τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μπουρνούς παρεμβαίνει στο έργο του Προέδρου του ΔΣ κ. Μώρου και ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Και πράγματι οι κ.κ. Φαφούτης, Αδαμόπουλος, Χριστόπουλος, Ξηντάρας, Ζαφειρόπουλος και οι κυρίες Τόκα, Κατσούδα και Στέφου, πήραν τα πραγματά τους και έφυγαν.

Στις θέσεις τους παρέμειναν οι κ.κ Βουδούρης και Βασιλόπουλος. Επίσης εντός δημοτικού συμβουλίου παρέμεινε και ο κ. Τσαλαπατάνης.

Κατά την διάρκεια της αποχώρησής τους ο κ. Ζαφειρόπουλος έκανε σχόλια σχετικά με την παραμονή του κ. Βουδούρη στον κ. Χριστόπουλο, ο οποίος απάντησε απαξιωτικά προς τον κ. Βουδούρη και τον κ. Βασιλόπουλο.

Όλα τα παραπάνω διήρκεσαν περίπου 45 λεπτά. Μετά ακολούθησε η συζήτηση των εντός ημερήσιας διάταξης θεμάτων.


Διαβάστε επίσης