Δημοτικό Συμβούλιο: Η στιγμή της αποχώρησης (βίντεο)


Τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου, που τελικά οδήγησαν στην αποχώρηση των οχτώ δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, των κ.κ Φαφούτη, Αδαμόπουλου, Χριστόπουλου, Ζαφειρόπουλου, Τόκα, Κατσούδα, Στέφου και Ξηντάρα, κατέγραψε η κάμερα του iRafina.gr.


Όπως πρώτα σας έχουμε ενημερώσει, το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με ερωτήσεις από τον κ. Φαφούτη, τον κ. Βασιλόπουλο και τον κ. Χριστόπουλο και την ερώτηση-τοποθέτηση της κας Κατσούδα για το θέμα των κλιματιστικών αλλά και των διαφόρων προβλημάτων που αφορούν το Λύκειο Πικερμίου, όπως και για κάποια άλλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, όπως της μετέφεραν κάτοικοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας (αναλυτικά σε άλλο ρεπορτάζ).

Τον λόγο για ερώτηση ζήτησε και ο κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος τελικά δεν ήθελε να κάνει την ερώτηση παρά μόνο μετά την απάντηση του κ. Μπουρνούς. Παρά την επιμονή του προέδρου του κ. Μώρου, ο οποίος το είπε πολλές φορές «ότι μετά την απάντηση του Δημάρχου, ο κανονισμός δεν επιτρέπει ερωτήσεις», ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος δεν έκανε την ερώτησή του.

Δείτε το βίντεο

Μετά την απάντηση από τον κ. Μπουρνούς στις ερωτήσεις, ο κ. Ζαφειρόπουλος επέμενε να κάνει την ερώτησή του. ο Πρόεδρος του δσ εξήγησε και πάλι ότι σύμφωνα με τον κανονισμό δεν επιτρέπονται οι ερωτήσεις, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι αυτό το είχε πει πολλές φορές πριν. Τότε ακολούθησε μια έντονη λογομαχία, με τον κ. Μώρο να επαναλαμβάνει τα όσα είχε πει νωρίτερα και τον κ. Ζαφειρόπουλο να απαντά πως διαφωνεί με τον τρόπο που ο κ. Μώρος διευθύνει τα δημοτικά συμβούλια. Εκείνη την στιγμή, ο κ. Μώρος ανακοίνωση την προσωρινή διακοπή του δημοτικού συμβουλίου, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δείτε το βίντεο

Κατά την διάρκεια της διακοπής, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που αναφέραμε παραπάνω,  αφού πρώτα μίλησαν μεταξύ τους, με «οργανωτή» απ΄ότι φαινόταν από τις κινήσεις που έκανε, τον κ. Ζαφειρόπουλο, ο οποίος καλούσε έναν έναν τους δημοτικούς συμβούλου εκτός του κτιρίου, αποφάσισαν από κοινού την αποχώρησή τους από το δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε εκ τους αποτελέσματος, αφού το ανακοίνωσε αργότερα, όταν όλοι εισήλθαν στην αίθουσα, ο κ. Φαφούτης, ο οποίος ανέφερε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει πρόβλημα με τον κ. Μώρο, αλλά δεν δέχεται τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μπουρνούς παρεμβαίνει στο έργο του και ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Έτσι, οι κ.κ. Φαφούτης, Αδαμόπουλος, Χριστόπουλος, Ξηντάρας, Ζαφειρόπουλος και οι κυρίες Τόκα, Κατσούδα και Στέφου, πήραν τα πράγματά τους και έφυγαν.

Δείτε το βίντεο

Στις θέσεις τους παρέμειναν οι κ.κ Βουδούρης και Βασιλόπουλος, οι οποίοι εξήγησαν και τους λόγους γι αυτή τους την απόφαση (αναλυτικά σε άλλο ρεπορτάζ) . Επίσης εντός δημοτικού συμβουλίου παρέμεινε και ο κ. Τσαλαπατάνης.


Διαβάστε επίσης