Η δυναμική διαμαρτυρία των μαθητών του Μαραθώνα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ, στο κεντρικό δελτίο του Star (video)

Δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές και πολίτες του δήμου Μαραθώνα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.


Σακούλες με σκουπίδια, αυγά, ντομάτες και γιαούρτια εκσφενδόνισε το εξαγριωμένο πλήθος στην πόρτα του δημαρχείου Μαραθώνα. Δεν θέλουν το ΧΥΤΑ που θα κάνει όπως λένε την περιοχή από παράδεισο… κόλαση.

«Είμαστε όλοι εδώ γιατί αυτό που προσπαθεί να κάνει η περιφέρεια, δηλαδή να δημιουργήσει το ΧΥΤΑ σε μια περιοχή που θα την καταστρέψει, είμαστε όλοι αντίθετοι εκτός βέβαια από τον δήμαρχο που είναι ο μοναδικός που απουσιάζει», λέει ο Σπύρος Λιβαθινός, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος δήμου Μαραθώνα.

Με κεντρικό σύνθημα «μη θάβετε τη ζωή μας στα σκουπίδια», κάτοικοι αλλά και μαθητές από σχολεία του Μαραθώνα της Νέας Μάκρης και του Ωρωπού είναι σήμερα εδώ και διαμαρτύρονται μπροστά από το δημαρχείο για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

«Είναι μια εγκατάσταση παρωχημένη την οποία έχει απεντάξη και το Ευρωπαικό ταμείο συνοχής το οποίο το συγχρηματοδοτούσε χαρακτηρίζοντας το παράνομο, χαρακτηρίζοντας το αντιοικονομικό», λέει στο Star η Σταυρούλα Δρακοπούλου, δημοτική σύμβουλος δήμου Μαραθώνα.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πάνω από 800 άτομα και πριν αποχωρήσουν μάζεψαν όλα τα σκουπίδια και τα πέταξαν σε κάδους τους οποίους τοποθέτησαν στην είσοδο του Δημαρχείου.

star.gr

Διαβάστε επίσης