Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Μετά τη Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Γκίκα Μαγιορκίνη τον λόγο πήρε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα. Αρχικά γνωστοποίησε ότι όσοι εισέρχονται στη χώρα, αν έχουν διάγνωση θετική στον κορονοϊό, θα τους απαγορεύεται η είσοδος. Επίσης, δεν θα επισκέπτονται το Άγιον Όρος, επισκέπτες. Τα δύο μέτρα πρόκειται να εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 7/12.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι 16.347 είναι τα επίσημα καταγεγραμμένα ενεργά κρούσματα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πρόσθεσε ότι το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται σε πέντε περιφέρειες. Το 66% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδα, ενώ η Αττική έχει μόλις το 19% των κρουσμάτων.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε κάποιες περιοχές τα μέτρα δεν τηρούνται. Ξάνθη, Δράμα, Πέλλα, Φλώρινα, Ημαθία και Πιερία είναι οι περιοχές που μας απασχολούν περισσότερο. Γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης και στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού. Σε αυτές τις περιοχές, το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί. 587 κρούσματα στην Πιερία, 548 στην Πέλλα, 486 στην Ημαθία, 454 στην Δράμα, 376 στην Ξάνθη, 172 Φλώρινα».

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία! Νεκρό κοριτσάκι 4,5 ετών

Μάλιστα, σε αυτές τις περιοχές διαπιστώνεται ότι από τις πόλεις, οι πολίτες μεταβαίνουν στα χωριά… Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 4.297 κρούσματα από τα οποία σχεδόν 2.000, νοσηλεύονται. Από τις 7 Νοεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 1.723.327 έλεγχοι, έχουν καταγραφεί 43.383 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 9,6 εκατ. ευρώ. «Στις περιοχές όπου τα μέτρα δεν αποδώσουν είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή πιο σκληρών μέτρων».

lawandorder.gr