Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην οικιακή βοηθό που ομολόγησε τέσσερις φόνους

Η Ρόδος συνεχίζει να έχει πάνω της, στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας. Η οικιακή βοηθός που συνελήφθη για τη δολοφονία της κατάκοιτης γυναίκας που πρόσεχε οδηγήθηκε το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο του νησιού. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε δύο μέρες από σήμερα. Οι δικηγόροι της επικαλούνται τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και υποστηρίζουν ότι έχει μειωμένο έως ανύπαρκτο καταλογισμό. Η ίδια στην ομολογία της στους αστυνομικούς, έκανε λόγο για άλλες 3 δολοφονίες που διέπραξε, με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν τα λόγια της, αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, πήρε η 45χρονη οικιακή βοηθός, που συνελήφθη χθες για την δολοφονία της 75χρονης ηλικιωμένης, την οποία φρόντιζε. Η 45χρονη πέρασε σήμερα το κατώφλι του αρμόδιου Εισαγγελέα. Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και άμεσο δόλο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, μετά από αίτημα των δικηγόρων της, καθώς κρίνουν ότι έχει μειωμένο έως ανύπαρκτο καταλογισμό.

Ο δικηγόρος της Στέλιος Αλεξανδρής ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί η 45χρονη την Πέμπτη, καθώς και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί κατ’ αρχάς αν είναι σε κατάσταση να καταθέσει και στην συνέχεια να ερευνηθεί και η αξιοπιστία των όσων υποστηρίζει η ίδια.

Η 45χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σχετίζεται με άλλους τρεις θανάτους ηλικιωμένων γυναικών. Συγκεκριμένα, η συλληφθείσα αναφέρθηκε στη δολοφονία μίας γυναίκας που φρόντιζε το 2011 στη Λέρο και σε άλλες δύο ηλικιωμένες που πρόσεχε φέτος στη Ρόδο. Η μία εξ αυτών των γυναικών απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2022 και διέμενε στην πόλη της Ρόδου, και η δεύτερη τον Μάρτιο του 2022 και διέμενε στο Φαληράκι.

Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η 45χρονη φέρεται να έδωσε αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης των “εγκλημάτων” αυτών. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Λέρου, η ηλικιωμένη είχε διαβήτη και η 45χρονη φέρεται, όπως δηλώνει, να της έδωσε ποσότητα ζάχαρης ή μέλι, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί – κατά την ίδια- η υγεία της ηλικιωμένης και τελικά να πεθάνει την επόμενη ημέρα.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, εξετάζονται με πολύ μεγάλη προσοχή από τις διωκτικές αρχές, λόγω και των ψυχιατρικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η 45χρονη και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύουν οι ισχυρισμοί της.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.