Διόνυσος: Πώς άρπαξαν 30 πίνακες αμύθητης αξίας από μεζονέτα συλλέκτη (βίντεο)

Κινηματογραφική διάρρηξη με λεία μαμούθ πραγματοποίησαν άγνωστοι σε μεζονέτα στον Διόνυσο. Ούτε λίγο ούτε πολύ αφαίρεσαν το ποσό των 200.000 ευρώ, πολλά κοσμήματα, κόβοντας με τροχό τρία χρηματοκιβώτια αλλά και 30 πίνακες ζωγραφικής, Ελλήνων και ξένων, ανεκτίμητης αξίας. Το σπίτι ανήκει σε 67χρονο επιχειρηματία, ο οποίος είναι συλλέκτης έργων Τέχνης, ενώ στο ισόγειο του σπιτιού του διατηρεί και την επιχείρησή του.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό Μας» του ΣΚΑΪ, οι διαρρήκτες ήταν αρκετά «διαβασμένοι» και επαγγελματίες του είδους. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να αποφύγουν το λάθος, καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο δύο γάντια, ένα μαύρο και ένα μπορντό. Το δεύτερο είναι σχισμένο και κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν και ίχνη αίματος, καθώς ο ένας από τους διαρρήκτες, στην προσπάθειά του να αφαιρέσει τους πίνακες από τις ειδικές προθήκες, τραυματίστηκε.

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι σημαντικό για τις έρευνες των αστυνομικών, γιατί τα δύο γάντια μεταφέρθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, όπου θα εξεταστούν για DNA, καθώς και εάν το δείγμα ταυτίζεται με κάποια καταχώρηση στη βάση δεδομένων των Αρχών. Επιπλέον, σύντομα οι αστυνομικοί θα έχουν στα χέρια τους τη λίστα με τους πίνακες και τους ζωγράφους, προκειμένου να εκτιμηθεί η αξία τους.

Οι δράστες φέρονται να έθεσαν εκτός λειτουργίας τον συναγερμό χρησιμοποιώντας νερό, έκοψαν τα καλώδια του ΟΤΕ που συνδέει Internet και τηλέφωνο, καθώς ο συναγερμός ήταν συνδεδεμένος μαζί τους. Ο ιδιοκτήτης έλειπε στην επαρχία για επαγγελματικούς λόγους, ενώ οι διαρρήκτες φαίνεται να γνώριζαν σε ποιο σπίτι έμπαιναν και πώς να κινηθούν στον χώρο. Μάλιστα, έκοψαν με τροχό τρία χρηματοκιβώτια και «σήκωσαν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.