Δυσοίωνη εκτίμηση για 100.000 κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας από Έλληνα καθηγητή του Στάνφορντ!

Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε για τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός ο Τζον Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας και επιδημιολογίας του πανεπιστήμιου Στάνφορντ, των ΗΠΑ, γίνονται εντατικές προσπάθειες για την παρασκευή του εμβολίου αλλά και την εύρεση μιας θεραπείας ενάντια στον ιό.

Όλα αυτά την ώρα που στην Βρετανία, κάνουν δοκιμές μέχρι κι ενός “κοκτέιλ” με φάρμακο για το AIDS κι ένα στεροειδές.

«Γίνονται εντατικές προσπάθειες και στα δύο μέτωπα, αλλά τα αποτελέσματα τουλάχιστον για το εμβόλιο θα χρειαστούν πιθανότατα ένα χρόνο, αν όχι δύο χρόνια», τόνισε στην εκπομπή ο κ. Τζον Ιωαννίδης, ο οποίος -πάντως- έκανε μια εξαιρετικά δυσοίωνη εκτίμηση.

Σύμφωνα τον καθηγητή, τα πραγματικά κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα, ενδέχεται να φτάνουν έως και τις 100.000!

Να σημειωθεί πως σήμερα, Δευτέρα 23.03.2020, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην Ελλάδα, τόνισε πως τα κρούσματα υπολογίζονται από 8.000 έως και 10.000.

«Θα έλεγα ότι η πιο αισιόδοξη εκτίμηση θα ήταν γύρω στις 4.000, αλλά υπάρχει πιθανότητα αυτήν την στιγμή να έχουμε ξεπεράσει τις 100.000. Μεγάλη προτεραιότητα είναι να αποκτήσουμε με σαφή εικόνα το που ακριβώς βρισκόμαστε».

Κορονοϊός: Δείτε όσα τόνισε ο Τζον Ιωαννίδης

Ο κορονοϊός και τα μέτρα που απαιτούνται

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να λάβουμε τα αυστηρότερα μέτρα που μπορούμε, καθώς δεν έχουμε άλλη λύση.

Για τις θεραπείες απέναντι στον ιό, ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε πιο αισιόδοξος, σημειώνοντας ωστόσο: «Αν δεν έχουμε τις σωστές κλινικές δοκιμές, για να ξέρουμε αν κάνουμε περισσότερο καλό ή κακό δίνοντας μια θεραπεία, θα ήμουν επιφυλακτικός να πω ότι έχουμε βρει τη λύση».

Πηγή: Live News.