Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Το παρασκήνιο της εν ψυχρώ εκτέλεσης

Ο λόγος που δεν πάρκαρε το όχημα του στο γκαράζ – Σκηνές από αρχαία τραγωδία στο σημείο που έπεσε νεκρός…

Μπροστά στα έντρομα μάτια των υπαλλήλων του Δήμου οι οποίοι εκείνη την ώρα καθάριζαν το μικρό τριγωνικό παρκάκι στο λόφο Πανί στον Άλιμο, εκτέλεσαν οι δύο δράστες τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, λίγα λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι δράστες που επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού (σκουτεράκι) πλησίασαν τον δημοσιογράφο και τον πυροβόλησαν 12 φορές και όχι 17 όπως αναφέρθηκε στις πρώτες πληροφορίες. Μάλιστα ο ένας από τους δύο σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσε ρούχα με παραλλαγή.

Είχε παραχωρήσει τη θέση στον γιο του

Δείτε ακόμα:  Καιρός: 43αρια την Παρασκευή (30/7)

Ο δημοσιογράφος δεν πάρκαρε ποτέ το αυτοκίνητο του σε εκείνο το σημείο, διότι είχε χώρο στάθμευσης στην οικία του. Εδώ και δύο ημέρες όμως, είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο για τον 20χρονο γιο του, το οποίο πάρκαρε στο γκαράζ της πολυκατοικίας του. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε παραχωρήσει τη θέση στο παιδί του και έτσι ο ίδιος στάθμευε το όχημα του σε σημεία που έβρισκε ελεύθερο χώρο, κοντά στο σπίτι του.

Οι σκηνές που ακολούθησαν αμέσως μετά την στυγερή δολοφονία, παραπέμπουν σε αρχαία τραγωδία. Παρότι δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί καθώς όπλο το οποίο χρησιμοποιήσαν οι άνανδροι δράστες είχε σιγαστήρα, οι γείτονες αντελήφθησαν ότι κάποιος δολοφονήθηκε.

Δείτε ακόμα:  Θεατρική παράσταση στις φυλακές Τρίπολης με Λιγνάδη και θεατή... τον Φιλιππίδη!

Σε κατάσταση σοκ ο γιος του

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έσπευσε και ο 20χρονος γιος του Γιώργος προκειμένου να δει τι συνέβη, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα ότι ο άνδρας που είχε πέσει νεκρός από πυροβολισμούς, ήταν ο πατέρας του. Τα όσα ακολούθησαν θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη που των ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά σε αυτές τις εικόνες.

newsbreak.gr