Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι δράστες τον παρακολουθούσαν – Πού στρέφονται οι έρευνες (βίντεο)

Στη διαδρομή που έκανε ο Γιώργος Καραϊβάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν προς το σπίτι του, φαίνεται πως στρέφονται -εκτός των άλλων- οι έρευνες της Αστυνομίας για την δολοφονία του δημοσιογράφου, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του LiveNews, ορισμένες φορές, ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν επέστρεφε κατευθείαν στο σπίτι του, οπότε οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι οι δράστες της δολοφονία του, τον παρακολουθούσαν. Επιπλέον, γίνεται έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να βρεθούν ομοιότητες με άλλα συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί το τελευταίο διάστημα, με κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός για εξαφάνιση 15χρονης (φωτό)

Για παράδειγμα, οι αστυνομικοί ερευνούν σε ποιες άλλες επιθέσεις έχουν υπάρξει χαριστικές βολές. Υπάρχει μία περίπτωση το 2018 στο Παλαιό Φάληρο, που μια πολυμελής ομάδα δραστών, πυροβόλησε έναν ποινικό αρκετές φορές και μετά επιχειρήθηκε η χαριστική βολή. Και στην εκτέλεση αυτή, είχε χρησιμοποιηθεί μοτοσικλέτα.

Σχετικά με τη μηχανή, οι αστυνομικοί θα αρχίσουν μια έρευνα αν δεν αντληθεί στοιχείο από άλλη πληροφορία, προκειμένου να εντοπιστεί η μοτοσικλέτα. Ωστόσο, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο διότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μόνο το 2020 είχαν πωληθεί περίπου 800 τέτοια σκούτερ, τα μισά περίπου από αυτά, με παρόμοιο χρώμα.

Δείτε ακόμα:  Κατηγορούμενος για βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης!

Το σημαντικό είναι ότι τον Ιανουάριο του 2018 δολοφονήθηκε ένας επιχειρηματίας με ποινική εμπλοκή, ο Βασίλης Στεφανάκος, στο Χαϊδάρι και το καλάσνικοφ των δραστών είχε βρεθεί πρόσφατα στη Βάρκιζα.

Είναι ενδεικτικό για την έρευνα με τις μοτοσικλέτες, ότι η μοτοσικλέτα που είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες της δολοφονίας του Στεφανάκου, είχε βρεθεί το καλοκαίρι του 2019 μέσα σε χώρο με όμβρια ύδατα στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

newsit.gr