Δολοφονία Καραϊβάζ: Σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας – “Ήταν από πάνω του και ρίχνανε” (βίντεο)

Σοκάρουν τα όσα αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, για τη στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι στον Άλιμο την περασμένη Παρασκευή.

Μιλώντας στην εκπομπή “T – Live” στον “Alpha”, ο μάρτυρας που είναι δημοτικός υπάλληλος, δήλωσε πως “είδα τον εκτελεστή, είναι ένας άνθρωπος με πράσινο στρατιωτικό τζάκετ να ‘ναι πάνω από το θύμα και να πυροβολεί”, προσθέτοντας ότι ο δράστης δεν έριξε μια σφαίρα αλλά αρκετές.

“Ακούμε έναν ήχο, σαν κρότο από εξάτμιση που είναι χαρακτηριστικός. Γυρίσαμε να δούμε τι γίνεται. Ο κρότος συνεχιζόταν και βλέπω τον άνθρωπο με το χακί από πάνω να ρίχνει σωρηδόν στο θύμα κάτω”, ανέφερε ση συνέχεια, σημειώνοντας συγκλονισέμος πως “ενώ το μάτι έβλεπε, το μυαλό αδυνατούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κρατήσω κάτι άλλο, εκτός από το χακί, το όπλο που είχε στην άκρη ένα εξόγκωμα σαν σιγαστήρα”.

Ο δημοτικός υπάλληλος που έτυχε εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται στο σημείο του αποτρόπαιου εγκλήματος τόνισε πως κάλεσε αμέσως την αστυνομία για να αναφέρει το συμβάν. Αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με το “100”, δήλωσε ότι “μου είπε η γυναίκα αστυνομικός να πλησιάσω να δω αν ζει ο άνθρωπος. Έκανα δυο βήματα προς τα εκεί. Μόλις είδα το αίμα δεν μπόρεσα”.

Δείτε ακόμα:  Θλίψη και συγκίνηση στο μνημόσυνο του Γιώργου Καραϊβάζ (βίντεο)

“Ήταν από πάνω και ρίχνανε. Τουλάχιστον 3-4 σφαίρες εξ’ επαφής”, επανέλαβε και επισήμανε ότι ο εκτελεστής του δημοσιογράφου “ήταν πολύ ψύχραιμος και άνετος. Ανέβηκε στο μηχανάκι και έφυγαν”. “Η δουλειά τους ήταν επαγγελματική”, σχολίασε εν συνεχεία και δήλωσε πως η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε σε λιγότερο από πέντε λεπτά. “Έκλεισαν το χώρο με κορδέλες και μας απομάκρυναν”, κατέληξε στις δηλώσεις του.

Ξεσκονίζουν την “κόκκινη” λίστα των εκτελεστών από Interpol και Europol

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής “έχουν λάβει κόκκινη” λίστα εκτελεστών από Interopol και Europol στο πλαίσιο συνεργασίας και ενεργοποίησης του πανευρωπαϊκού πληροφοριακού δικτύου, που θα μπορούσε να προσθέσει στοιχεία στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Πρόκειται για άτομα με ποινικό παρελθόν που θα μπορούσε να “δικαιολογήσει” την μετατροπή τους σε “μηχανές εξόντωσης” έναντι αμοιβής αλλά αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους Έλληνες αξιωματικούς είναι πληροφορίες ενδεχόμενης μετακίνησής τους προς την χώρα μας το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν από την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: «Είναι προγραμματισμένοι δολοφόνοι, δεν θεραπεύονται»

Αντίστοιχη είναι και η εγχώρια “λίστα” υπόπτων, που θα μπορούσαν να έχουν μετατραπεί σε εκτελεστές ή έχουν απασχολήσει για ανθρωποκτονίες, απόπειρες και βρίσκονται εκτός φυλακών. Μία ακόμη “λίστα” είναι αυτή των αδειούχων φυλακών το επίμαχο χρονικό διάστημα, από την οποία οι αστυνομικοί ερευνούν την μικρή πιθανότητα συμμετοχής ή συνεργασίας τους στην εγκληματική ενέργεια, αν και θεωρούν ότι συγκεντρώνει ελάχιστα ποσοστά, αλλά κυρίως εξετάζουν να είχαν την οποιαδήποτε γνώση ή πληροφορία που σχετίζεται με αυτή. ‘

Προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του βιντεοληπτικού υλικού

Στο μεταξύ στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αλλά και στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, γίνεται μία προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του βιντεοληπτικού υλικού των περισσοτέρων από 100 βίντεο που έχουν συλλέξει, αναζητώντας μικρές λεπτομέρειες για το μαύρο Beverly αλλά και για τους δολοφόνους.

“Μας ενδιαφέρει μία χαρακτηριστική γρατζουνιά, ένα αυτοκόλλητο πάνω στην μοτοσυκλέτα. Κάτι ενδεικτικό πάνω στον ρουχισμό των δραστών, ένα γυμνό σημείο πάνω τους που να αναδεικνύει ένα τατουάζ ή ένα σημάδι” αναφέρουν αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνοντας ότι ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να δώσει ώθηση στις έρευνες ή να οδηγήσει σε άλλες κατευθύνσεις.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Νέα τροπή στις έρευνες - Η Καρολάιν είδε τον δολοφόνο της, τι κατέθεσε ο Μπάμπης

Σε κάποια από τα “συμβόλαια θανάτου”, τουλάχιστον τρία, που έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του πολέμου ανάμεσα στα αντιμαχόμενες ομάδες της GREEK MAFIA, τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν προχωρήσει σημαντικά τις έρευνες αποκομίζοντας σημαντικά στοιχεία, άσχετα αν αυτά δεν έχουν ακόμη εξιχνιαστεί. Αυτά τα στοιχεία, όπως επισημαίνουν, δεν αποκλείεται να μπορέσουν να δώσουν ένα μικρό κομμάτι στο παζλ των ερευνών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ή τουλάχιστον ο τρόπος που προέκυψαν να αποτελέσει οδηγό εξαγωγής νέων για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Σε αυτή την χρονική στιγμή, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν επικεντρωθεί στην ταχύτητα συγκέντρωσης υλικού και στοιχείων, η διαχείρισή του τεράστιου όγκου δεδομένων, η ταξινόμηση και αξιολόγησή του, προκειμένου να ανοίξουν νέους ερευνητικούς δρόμους.

 

thetoc.gr