Δολοφονία Σταματιάδη: Το μεγάλο λάθος των δολοφόνων του – Προσπάθησαν να ανατινάξουν ΑΤΜ στο Πικέρμι

Οι κηλίδες αίματος ενός αγριογούρουνου, οι κάλυκες από ένα εννιάρι πιστόλι, αλλά και μια σχετική αναφορά στο Facebook, οδήγησαν τους ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αλλά και τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ληστειών, στην εξιχνίαση της ειδεχθούς δολοφονίας, τον Απρίλιο του 2018, του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη μέσα στην οικία του στην Κ. Κηφισιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση τις Ασφάλειας Αττικής, η οποία έγινε από των Ταξίαρχο Γεώργιο Καννέλο, έπειτα από την εξάρθρωση ομάδας ληστών, συνελήφθη στις Βρυξέλλες ένας συνεργός τους οποίος μάλιστα ενέχεται στην δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία, μαζί με άλλα δυο άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και διαφεύγουν την σύλληψη.

Πως όμως έφθασε η Ασφάλεια Αττικής στην εξιχνίαση τις δολοφονίας που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο; Όπως προαναφέραμε το Facebook, κηλίδες αίματος από ένα αγριογούρουνο και δυο κάλυκες των 9 χιλιοστών, οδήγησαν στην εξιχνίαση.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα μήνα πριν την δολοφονία Σταματιάδη, οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει ένα κλεμμένο τζιπ που είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ανατινάξεις ΑΤΜ στο Πικέρμι.

Από την εξερεύνηση του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κηλίδες αίματος, αλλά και δυο κάλυκες που ήταν σφηνωμένοι στο “αυλάκι” που στηρίζονται οι υαλοκαθαριστήρες του παρ πριζ. Με έκπληξη διαπίστωσαν οι ερευνητές στα εργαστήρια πως οι κηλίδες αίματος στο εσωτερικό του τζιπ ήταν από αγριογούρουνο. Βέβαια οι δυο κάλυκες είχαν δοθεί τότε για βαλλιστική και είχε διαπιστωθεί πως το όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Όμως όλα τα δεδομένα άλλαξαν μετά την δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία η οποία είχε διαπραχθεί μπροστά στα μάτια τις συζύγου του και του γιου του.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σπίτι του άτυχου Α. Σταματιάδη, είναι ίδιοι και από το ίδιο όπλο μ’ αυτούς που είχαν βρεθεί ένα μήνα πριν στο κλεμμένο τζιπ.

Πλέον οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει να ερευνούν έναν κύκλο, περίπου 100 υπόπτων και για το λόγο αυτό παρακολουθούσαν διακριτικά ακόμα και τα προφίλ τους στο Facebook, μέχρι που το Καλοκαίρι του 2018, ένας από τους παρακολουθούμενους, σε μια ανοιχτή συζήτηση που είχε με φίλους του έκανε αναφορά στο πως είχε σκοτώσει αγριογούρουνο με πιστόλι στην Τρίπολη.

Άμεσα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως πράγματι είχε γίνει μια σειρά ληστειών στην συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα οι δράστες επέβαιναν στο συγκεκριμένο τζιπ.

“Ξεψαχνίζοντας” οι αστυνομικοί τις επαφές του, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν το γρίφο και να φτάσουν στα ίχνη των τριών, από τους τέσσερις δολοφόνους του άτυχου επιχειρηματία.

Ο ένας Αλβανός συνελήφθη στις Βρυξέλλες όπου είχε καταφύγει προκειμένου να κρυφτεί μετά την δολοφονία, έχοντας μάλιστα πλαστή Ελληνική ταυτότητα, ενώ ένας από τους συνεργούς του που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται κρύβεται σε χώρα τις Βόρειας Ευρώπης, ενώ ο τρίτος συνεργός τους κρύβεται στην Αλβανία.

newsit.gr