ΔΟΠΑΠ: Κοινή Έκθεση Ζωγραφικής – Γλυπτικής τριών εικαστικών στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας


O Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, ο Δ.Ο.Π.Α.Π. και ο Σύλλογος «η ΑΙΟΛΙΣ» εγκαινιάζουν την Έκθεση Ζωγραφικής-Γλυπτικής των Παντελή Ψαρρά, Στέλλας Βαμβακάρη και Βασίλη Τάγκαλου, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 20:30μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Η αρχική έμπνευση της οργάνωσης της έκθεσης των τριών καταξιωμένων καλλιτεχνών από τη Διώνη, ανήκει στον Σπύρο Κοκκόλη.

Το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίστηκε, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι: «Να γνωριστούν μεταξύ τους και στη συνέχεια να τους γνωρίσουμε όλοι μας, με μοναδικό στόχο, να μεταφέρουν το μήνυμα της δημιουργικότητας στην περιοχή μας και όχι μόνο».

Τα έργα του Π. Ψαρρά (Ζωγράφου) ως θεματική ενότητα με τα nylon, εκφράζουν τους προβληματισμούς του καλλιτέχνη πάνω στην έννοια του «εγκλεισμού». Θα μπορούσε να τα δει κανείς ως μια διάθεση απομόνωσης του ιδίου του ανθρώπου από το περιβάλλον του. Σε μια δεύτερη ανάγνωση τα σφιχτά με nylon (ζελατίνα) ανθρώπινα σώματα (γυναικεία και ανδρικά) μετατρέπουν την ανθρώπινη οντότητα σε ένα εμπορευματοποιημένο αντικείμενο είτε προς πώληση είτε προς συντήρηση.

Η Σ. Βαμβακάρη (Γλύπτρια) εκθέτει προτομές, γυναίκες καθισμένες σε πολυθρόνες, γυναίκες με κινητά. Τα γλυπτά της εκφράζουν ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα, αυτό της «αποξένωσης» και της «απομόνωσης». Η Βαμβακάρη επιλέγει να το δώσει με έναν έμμεσο τρόπο με τις γυναίκες με τα κινητά. Οι γυναίκες της Βαμβακάρη προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μόνωσή τους με μέσο το κινητό τους τηλέφωνο. Ο κόσμος τους αρχίζει και τελειώνει εκεί.

Δείτε ακόμα:  Το Π.Σ Εθελοντών Νέου Βουτζά - Προβαλίνθου για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Τα έργα του Β. Τάγκαλου (Ζωγράφου) θα κινηθούν στο χώρο της φύσης και έτσι ο Τάγκαλος θα μας δώσει μια σειρά τοπιογραφικών θεμάτων. Κάποια από αυτά είναι αποτέλεσμα έμπνευσης από την περιοχή στην οποία ζει. Η θάλασσα, σε όλες της τις εκφάνσεις, από την πιο ήρεμη και γαλανή ως την πιο ταραγμένη, είναι βασικό θέμα των έργων του.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 22 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2016.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 8:30πμ – 14:30μμ & Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 19:30- 21:30μμ.

Με τιμή,

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Αραφηνίδων Αλών & Ελλης Αλεξίου 19009, Ραφήνα
☎: 22940 26073
Φαξ: 22940 26315
@: dopaprafina@yahoo.gr
FB: ΔΟΠΑΠ Δήμου Ραφήνας Πικερμίου
URL: www.dopap-rp.gr

ekthest_zografikis_glyptikis
Ακολουθούν Βιογραφικά Στοιχεία καλλιτεχνών

Παντελής Ψαρράς (ζωγράφος): Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Από το 1971 έως το 1980 μαθήτευσε κοντά στον Γιώργο Βακιρτζή και διδάχτηκε ζωγραφική και γιγαντοαφίσα. Το 1976 μπήκε στην ΑΣΚΤ στο εργαστήριο του Μαυροειδή και μετέπειτα στον Κοκκινίδη. Το 1981 παρουσίασε δουλειά του στη γκαλερί Κρεωνίδη, το 1983 συμμετείχε σε έκθεση στο Αμβούργο, το 1984 εκθέτει στην γκαλερί Ώρα, το 1985 – 1986 παίρνει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Κρήτη και Κύπρο. Το 2009 παρουσίασε τη δουλειά του στη γκαλερί Αντωνόπουλου και στο ΤΑΦ, στα πλαίσια της έκθεσης Cheap Art. Το 2011 κάνει ατομική έκθεση με θέμα τους πρόσφυγες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. To 2012 συμμετείχε με άλλους δύο καλλιτέχνες σε ομαδική έκθεση στο Long Room στο Πικέρμι. Έχει φιλοτεχνήσει τοιχογραφίες σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, στην Κρήτη, στην Μυτιλήνη. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Γερμανία και Αγγλία. Παράλληλα από το 1982 έως το 2012 εργάστηκε σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες ως δημιουργικός διευθυντής. Δουλειές του έχουν βραβευτεί στο Ελληνικό Φεστιβάλ Διαφήμισης, αλλά και στα Φεστιβάλ Καννών και Νέας Υόρκης. Ζει και εργάζεται στη Διώνη.

Δείτε ακόμα:  Δωρεά από τον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου στο Λιμενικό (φωτό)

Στέλλα Βαμβακάρη (γλύπτρια): Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ και από το 1980 μέχρι το 2004 ασχολήθηκε με την μελέτη και κατασκευή σπιτιών. Η πρώτη της επαφή με την γλυπτική ήταν το 2006 στο καλοκαιρινό εργαστήριο του Saltzburg International Summer Academy of Fine Arts με δασκάλους την Gerda Fassel και την Monika Verhoeven. Από το 2007 ως το 2014 φοίτησε στο Γ’ εργαστήριο Γλυπτικής της ΑΣΚΤ με δάσκαλο τον Γ. Χουλιαρά. Τα καλοκαίρια του 2011 και 2013 συμμετείχε σε workshops με την Judy Fox στο Σάλτσμπουργκ και στην Βενετία. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στη Διώνη.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Τροχαίο στη Λ. Μαραθώνος - Απομακρύνθηκαν με γερανό τα οχήματα (φωτό)

Βασίλης Τάγκαλος (ζωγράφος): Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1960. Σπούδασε Γλυπτική και μάρμαρο στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου από το 1978 ως το1981 με δάσκαλο το Γιάννη Μανιατάκο. Από το 1981 έως το 1987 σπούδασε στην ΑΣΚΤ, ζωγραφική με δάσκαλους τους Γιάννη Μόραλη και Δημήτρη Μυταρά, ενώ παράλληλα παρακολούθησε το εργαστήριο ψηφιδωτού της ίδιας σχολής με δάσκαλο το Γιάννη Κολέφα απ’ όπου επίσης αποφοίτησε με άριστα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ. Ζει και εργάζεται στη Διώνη.