ΔΟΠΑΠ: Νέα ηλεκτρονική διεύθυνση για την Έκθεση Ιστορικής Μνήμης στη Διασταύρωση Ραφήνας

Επισκεφθείτε ψηφιακά την Έκθεση Ιστορικής Μνήμης στη Διασταύρωση Ραφήνας στην καινούργια ηλεκτρονική διεύθυνση που δημιούργησε ο Δ.Ο.Π.Α.Π.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και ο ΔΟΠΑΠ το 2018 έφτιαξαν μια «μόνιμη στέγη», δίπλα στο Κέντρο Υγείας, για την πολιτιστική κληρονομία των κατοίκων της Ραφήνας. Σήμερα ικανοποιώντας τα αιτήματα πολλών συμπολιτών μας, δημιουργήσαμε την ψηφιακή πλατφόρμα https://dopap-1916-2011.gr/
μέσω της οποίας όλοι μας μπορούμε να περιηγηθούμε στη μοναδική Έκθεση Ιστορικής Μνήμης.

Ο κάθε πολίτης, έχει τη δυνατότητα να έρθει σε μία πρώτη επαφή με τα εκθέματα και τα κειμήλια της περιόδου 1916 – 2011 και να γνωρίσει την ιστορία τους μέσα από εκτενή ψηφιακή περιήγηση.

Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις (4) θεματικές ενότητες:

1. Τα λιγνιτωρυχεία και ο οικισμός της Διασταύρωσης

2. Τα κεραμοποιεία της περιοχής

3. Το Σανατόριο Νταού Πεντέλης

4. Το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Οι ενότητες συνοδεύονται από ερευνητικά κείμενα, φωτογραφίες, εικονική περιήγηση και καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της ιστορίας της Διασταύρωσης της Ραφήνας.

Τα εκθέματα που συγκροτούν την έκθεση για τους λιγνιτωρύχους της Διασταύρωσης είναι δωρεά της κυρίας Ευαγγελίας Τελάλη-Ταγλιόγλου, γόνου οικογένειας λιγνιτωρύχων, που με πάθος συλλέκτη συγκέντρωνε επί χρόνια αντικείμενα και τεκμήρια από το παρελθόν του οικισμού της Διασταύρωσης, εμπνέοντας και άλλους κατοίκους της περιοχής, που της εμπιστεύθηκαν φωτογραφικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα, είδη οικοσκευής, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, τα οποία μεγάλωσαν και εμπλούτισαν τη συλλογή.

Ο Πολιτισμός αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δήμου μας. Ακόμη και σε δύσκολες περιόδους μεριμνούμε για την ανάδειξη και την προώθηση της ιστορικής γνώσης στις νεότερες γενιές.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.