“Δωρεάν πρόσβαση και υποδομές στην παράλια της Αρτέμιδας για όλους τους κατοίκους!”

Λίγες μέρες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων η Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων-Αρτέμιδας θεωρεί ότι χρειάζεται να παρθούν μέτρα που μπορούν να φέρουν μια ανακούφιση σε εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες και όχι να επικρατήσει η λογική να αυξήσουμε το κόστος διαβίωσης «για να βγουν τα σπασμένα» σε ένα δήμο που ήδη εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους ή μέρος του εισοδήματος τους και πολλοί επαγγελματίες αντίστοιχα δεν τα βγάζουν πέρα.

Θεωρούμε ότι η χρέωση της ξαπλώστρας από πέντε έως δέκα ευρώ (τα Σαββατοκύριακα και χωρίς να λάβουμε υπόψη την αγορά κάποιου ροφήματος) στο παραλιακό μέτωπο της Αρτέμιδας θα φέρει και άλλα βάρη στη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Είναι φανερό ότι σ’ αυτές τις συνθήκες η αναψυχή και ένα μπάνιο στη παραλία αποτελεί βασική ανάγκη και δεν πρέπει να συναντάει επιπλέον εμπόδια μπροστά στα ήδη υπάρχοντα. Δεν αντέχει άλλο η τσέπη μας!

Μάλιστα με νόμο της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα αυξάνεται ο χώρος που θα επεκτείνονται οι ξαπλώστρες των καταστημάτων και μικραίνει ακόμα περισσότερο η ελεύθερη ακτή για ένα δωρεάν μπάνιο. Από αυτή τη πλευρά και σε τοπικά και σε Δημοτικά Συμβούλια έχουμε καταθέσει την πρόταση ο Δήμος να διατηρήσει ελεύθερους χώρους για τους πολίτες στα πολυσύχναστα παραλιακά μέρη και σε αυτά να υπάρχουν δωρεάν και να συντηρούνται σωστά ένας επαρκής αριθμός από ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια και ράμπες αναπήρων, ενώ θα μπορούσε ο δήμος μέσω των υπηρεσιών να παρέχει υπηρεσίες εστίασης σε χαμηλές τιμές για τους παραθεριστές.

Ο Δήμος ακόμα καθυστερεί χαρακτηριστικά την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την :

• Άμεση Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).

• Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

• Αναστολή των δημοτικών τελών για το επόμενο τετράμηνο στους μικρούς επαγγελματίες που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

• Πλήρης απαλλαγή ή τουλάχιστον μεγάλη ελάφρυνση στα δημοτικά τέλη για εργαζομένους που έχασαν την δουλειά τους ή αναστάλθηκε η σύμβαση τους,

Συγχρόνως η Δημοτική Αρχή τη στιγμή που στενάζουν τα μικρά μαγαζιά από τη βαριά φορολογία πρότεινε οι αντικειμενικές αξίες στην Αρτέμιδα να μείνουν ίδιες (!!), στα Σπάτα να μειωθούν 20%, ενώ πρότεινε στις επιχειρηματικές ζώνες που ανήκει και το Εκπτωτικό Χωριό να οριστούν μέχρι 80€ το μέτρο, ενώ το Εκπτωτικό Χωριό μέχρι σήμερα πλήρωνε φόρους 300€ το μέτρο περίπου.

Φαίνεται ακόμα μια φορά ο ρόλος που έχουν αναλάβει αυτές οι δυνάμεις, να εξειδικεύουν την κυβερνητική πολιτική στη περιοχή. Αντί δηλαδή να προταθούν πραγματικές μειώσεις για τα μικρομάγαζα ο Δήμος προτείνει τεράστιες μειώσεις φόρων για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα….

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες μέσα από τα σωματεία τους να διεκδικήσουν περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών και της φορολογίας και να απαιτήσουν να πληρώσει η πλουτοκρατία της περιοχής, το αεροδρόμιο, το εμπορικό κέντρο και όλοι αυτοί οι επιχειρηματικοί όμιλοι που με την στήριξη και αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων απολαμβάνουν φορολογική ασυλία, μεγάλα πακέτα οικονομικής στήριξης και οι ιδιοκτήτες τους φωτογραφίζονται σε πολυτελή γιότ στις μαρίνες των νοτίων προαστίων! Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις που κάθε φορά επικαλούνται είναι η ανάπτυξη των κερδών τους, αυτή που μέχρι τώρα φέρνει Μνημόνια, κρίσεις, φτώχεια και πολέμους σε όλο τον κόσμο.

Δεν έχει μείνει κανένας λόγος οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής να περιμένουν κάτι άλλο από αυτές τις παρατάξεις που δίνουν τα πάντα για να φάνε οι μεγάλοι, μοιράζοντας ξεροκόμματα στους υπόλοιπους. Τώρα είναι πιο αναγκαίος από ποτέ ο αγώνας των εργαζομένων για να μην πληρώσει ξανά τα σπασμένα.

Και από αυτή την πλευρά καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταματήσει να κάνει τα Δημοτικά Συμβούλια είτε εκ περιφοράς, είτε με τηλεδιάσκεψη, γιατί έτσι περιορίζεται η δυνατότητα ελέγχου και συμμετοχής από την πλευρά των δημοτών και των μαζικών φορέων.

Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων – Αρτέμιδος