Δράση αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και στη Ραφήνα

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, με την ευθύνη που έχει απέναντι στους εργαζόμενους που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καλεί Εργατικά Σωματεία, Συλλόγους Αυτοαπασχολούμενων, Συνταξιούχων, Ομάδες Γυναικών, Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα, άλλους Μαζικούς Φορείς, απλούς εργαζόμενους, να εκφράσουν με όποιο τρόπο μπορούν την αλληλεγγύη τους, να πάρουν θέση στο πλάι του ΕΚ Λαυρίου-Αν. Αττικής.

Τώρα είναι η ώρα να υψώσουμε ασπίδα προστασίας σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, να δώσουμε το χέρι να παλέψουν ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που μόνο δεινά φέρνει στην ζωή μας.

Η πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά αντιθέτως τσακίζει, τα δικαιώματά μας την ίδια ώρα που το τελευταίο διάστημα ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων «κατατρώει» ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας. Τα απλήρωτα νοίκια, οι απλήρωτοι λογαριασμοί, τα απλήρωτα δάνεια έχουν κτυπήσει πραγματικά κόκκινο. Οι απειλές και οι διακοπές ηλεκτροδότησης, εξώσεων και πλειστηριασμών είναι σε ημερήσια διάταξη. Πλέον όμως πολλές οικογένειες συναδέλφων αδυνατούν να ανταποκριθούν και στα βασικά για την επιβίωσή τους.

Το ΕΚ Λαυρίου-Αν. Αττικής, αναλαμβάνει εκ νέου την πρωτοβουλία να οργανώσει μαζικά την αλληλεγγύη, να μην αφήσει κανένα μόνο του στην επίθεση που δέχεται η ζωή μας. Να μην μείνει κανείς μόνος απέναντι στους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος, στην μάχη για την επιβίωση των παιδιών μας.

Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τον λαό από το υστέρημά του να συνδράμει στην έκφραση αλληλεγγύης, καθώς και όποιον επιθυμεί, να πάρει μέρος στη προσπάθεια των σωματείων για την διάθεση των προϊόντων στους συναδέλφους μας.

Καλούμε τα σωματεία της περιοχής να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και να συνδράμουν οργανωμένα σε αυτή την προσπάθεια. Είναι υπόθεση όλων μας.

Σε αυτά τα πλαίσια από το Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021 και για όλες τις επόμενες ημέρες διοργανώνουμε δράσεις αλληλεγγύης σε όλη την Αν. Αττική. Μέλη του ΕΚΛ-ΑΑ και των Σωματείων θα βρίσκονται έξω από μεγάλα Σούπερ Μάρκετ της ευρύτερης περιοχής (σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν) ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν τρία σημεία συγκέντρωσης υλικών και τηλέφωνα επικοινωνίας ώστε όποιος θέλει να προσφέρει να μπορέσει να το κάνει.

Συγκεκριμένα μαζεύουμε τα εξής:

• Ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα κτλ)
• Όσπρια, Ζυμαρικά, κονσέρβες
• Φρούτα, νωπά λαχανικά, κρεατικά
• Είδη ατομικής υγιεινής
• Παιδικές τροφές, παιδικές πάνες
• Παιδικά παιχνίδια
• Φάρμακα (μη συνταγρογραφούμενα)

Τα Σούπερ Μάρκετ που θα βρίσκονται μέλη των Σωματείων είναι τα εξής:

My Market & Σκλαβενίτης Λαυρίου, Σάββατο 18/12 10,00-13,00

Άλλες περιοχές θα ανακοινωθούν εκ νέου με νέο Δελτίο Τύπου.

Σημεία συλλογής κατόπιν επικοινωνίας:

1. Έδρα Εργατικού Κέντρου – Λαύριο – Δανουκάρα 7. (καθημερινές από τις 10,00-14,00, απόγευμα κατόπιν επικοινωνίας)

2. Παράρτημα Εργατικού Κέντρου – Κορωπί – Παπανικολάου 10 (κατόπιν συνεννόησης)

3. Έδρα σωματείου συνταξιούχων – Αρτέμιδα – Σπετσών 11 (κατόπιν συνεννόησης)

4. Για προσφορές ειδών αλλά και για διάθεση αλληλεγγύης θα μπορεί κάποιος να απευθύνεται στα παρακάτω τηλέφωνα ανά περιοχή:

Λαυρεωτική – Σαρωνικός – Κορωπί: 6938338890, 6948730614, 6973289215
Γέρακας-Παλλήνη-Γλυκά Νερά: 6972429107, 6947292524, 6978913174
Μαραθώνας-Ραφήνα-Νέα Μάκρη-Αρτέμιδα: 6977120661, 6947464229

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.