Δύο οι δικηγορικές εταιρείες που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Ραφήνας στις αγωγές για το ’18

Την λήψη απόφασης περί καθορισμού και έγκρισης της αμοιβής δικηγορικής εταιρείας για τον χειρισμό 19 (9+10) αγωγών αποζημίωσης, κλήθηκαν να πάρουν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου.

Αφορά τις αγωγές για την φονική φωτιά του 2018, με την εισήγηση να γίνεται από τον κ. Γαβριήλ λέγοντας πως πρόκειται για αγωγές που έχουν γίνει σε διάφορους φορείς του δημοσίου, ανάμεσα σε αυτούς και στον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, ενώ είπε πως αν και η διαχείριση γίνεται από την Οικονομική Επιτροπή, τα θέματα είναι εξειδικευμένα και πρέπει να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο

Ο κ. Πιστικίδης ρώτησε γιατί δεν αναφέρεται ο δήμος Πεντέλης στην αγωγή με τον κ. Γαβριήλ να απαντά πως είναι νομικό θέμα με τον κ. Μπουρνούς να προσθέτει πως ο πρ. δήμαρχος Πεντέλης συμπεριλαμβάνεται σε κάποιες αγωγές και σε κάποιες όχι.

Ο κ Φαφούτης ρώτησε για το ποσό που ζητείται από αυτούς που έχουν κάνει τις αγωγές, ενώ ο κ. Βασιλόπουλος ρώτησε γιατί δεν μιλάμε συνολικά για 19 αγωγές αλλά για 10 και 9 ξεχωριστά,

Ο κ Μπουρνούς απάντησε πως υπάρχουν δύο ξεχωριστά δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει τις υποθέσεις. Είπε πως δεν είναι όλες ίδιες και έχουν μοιραστεί αντίστοιχα.

Ο κ. Βασιλόπουλος συνέχισε ρωτώντας ποιος κρίνει για τις δικηγορικές αμοιβές με τον κ. Μπουρνούς να του απαντά τονίζοντας πως σκοπός είναι η καλύτερη εκπροσώπηση του δήμου.

Ο κ Φαφούτης στην τοποθέτησή του είπε πως ο δήμος θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε πάει σε ανοιχτή διαδικασία για την εύρεση δικηγόρου και όχι να πάει σε απ ευθείας ανάθεση. Από την άλλη δήλωσε την ανησυχία του, λόγω των κατηγοριών, για το μέλλον του δήμου και του τόπου στην περίπτωση που οι αγωγές κερδηθούν.

Ο κ. Μπουρνούς απάντησε πως στον γιατρό, στον λογιστή και στον δικηγόρο σου θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη ενώ ο κ. Πιστικίδης είπε πως είναι θετικός στο να επιλέξει η δημοτική αρχή δικηγόρο.

Η κα Παπαδοπούλου είπε πως έχει ηθικό δίλλημα καθώς αφορά συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στη φονική φωτιά και δήλωσε πως θα ψηφίσει παρούσα ώστε να μη δημιουργήσει θέμα στον δήμο, αλλά ούτε στις οικογένειες των θυμάτων

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην υπεράσπιση αλλά δεν μπορεί να ψηφίσει το «σπάσιμο» των υποθέσεων με τον κ. Μπουρνούς να απαντά πως οι υποθέσεις δεν είναι ίδιες.

Ο κ. Τσεμπέρης είπε πως στις αγωγές δεν διώκεται το φυσικό πρόσωπο, αλλά ο θεσμός. Έχει κάθε δικαίωμα ο δήμος να επιλέξει την εκπροσώπηση του ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή.

Ο κ Βουδούρης επισήμανε πως συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων, όμως έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε τις θέσεις του δήμου. Είπε πως το μοίρασμα των υποθέσεων σε δύο γραφεία είναι προτιμότερο και δείχνει διαφάνεια.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τους κ.κ Βασιλόπουλο, Τζουμέρκα, Παπαδοπούλου να ψηφίζουν “παρών”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.