Έχουν συμμορφωθεί οι ραφηνιώτες με τα μέτρα;


Τις τελευταίες μέρες ζούμε κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό. Με “ειδική” άδεια αναγκαζόμαστε να κινηθούμε εκτός σπιτιού και να πάμε για ψώνια, στον γιατρό ή για να βγάλουμε το σκύλο έξω.


Στη Ραφήνα τα πράγματα είναι ήσυχα ως επί το πλείστον. Ισχνή κυκλοφορία πεζών και Ι.Χ., μικρή κίνηση τουλάχιστον στο κέντρο και στις κεντρικές αρτηρίες, οι περισσότεροι τηρούν τις αποστάσεις και κυκλοφορούν με μάσκες και γάντια.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφαλείας και το Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας, η πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής τηρούν τις οδηγίες, μένουν σπίτι και σέβονται τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Έλεγχοι γίνονται και χάρη στην άψογη συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου λειτουργούν καλύτερα.

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε αυξημένη κίνηση στις τράπεζες όπου σχηματίστηκαν ουρές και δημιουργήθηκε συνωστισμός. Ο λόγος ήταν φυσικά οι συντάξεις και ότι όλοι οι ηλικιωμένοι έσπευσαν στα ΑΤΜ και στα γκισέ των τραπεζών. Παρόλα αυτά σήμερα η κατάσταση ήταν καλύτερη, απ ότι είδαμε, αν και το πρωί υπήρχε πάλι μαζική προσέλευση. Σίγουρα με την πάροδο του χρόνου θα επανέλθουν στην φυσιολογική ροή.

Από την άλλη πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Όπως αυτή που δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες με μια ομάδα νεαρών όπου ίσως είναι αυτοί που ζορίζονται περισσότερο λόγω ηλικίας και περιορισμού δραστηριοτήτων. Γενικώς τα παιδιά που βρίσκονται προ εφηβείας ή κάπου εκεί ηλικιακά δύσκολα κρατιούνται μέσα.

Επίσης στην περιοχή όπου παλιά ήταν το κάμπινγκ, απ ότι μαθαίνουμε όταν έχει καλό καιρό γίνεται συχνά πυκνά το ίδιο! Έφηβοι και ηλικιωμένοι κυκλοφορούν σε μεγάλες παρέες! Στις παραλίες η κατάσταση είναι καλύτερη αφού έχει μειωθεί σχεδόν στο “μηδέν” η παρουσία λουόμενων ή κάποιων που κάνουν βόλτα.

Σίγουρα είναι άδικο όλο αυτό που γίνεται για τους υπόλοιπους που θέλουν να τελειώσει σύντομα αυτή η προσπάθεια που κάνουν και να γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας και στις δουλειές μας υγιείς! Δεν είναι θέμα αστυνόμευσης είναι θέμα συνείδησης…