Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Κατερίνα Μονογυιού ψάχνεται να «βολέψει» τους… σκαφάτους!

Θεωρεί πως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει δυνατή η άμεση άρση της απαγόρευσης κατάπλου των γιοτ στα λιμάνια μας…

Ενώ χιλιάδες Έλληνες μικρομεσαίοι είναι αντιμέτωποι με την ολοκληρωτική χρεοκοπία λόγω των μέτρων «ακορντεόν» της κυβέρνησης, που δεν τους επιτρέπουν τον παραμικρό προγραμματισμό, η βουλευτής Κατερίνα Μονογυιού ασχολείται με την εξυπηρέτηση των… γιοτ!

Η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, εν μέσω σκληρού lockdown -τουλάχιστον για τον μισό πληθυσμό της χώρας-, κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, με την οποία παρατίθενται οι προτάσεις για τις «προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να γίνει δυνατή η άμεση άρση της απαγόρευσης κατάπλου των θαλαμηγών σκαφών (Θ/Σ) σε ελληνικούς λιμένες στους οποίους υφίσταται υγειονομική υπηρεσία, χωρίς να υπάρξει διασπορά του ιού στους λιμένες υποδοχής».

Σε αυτή σημειώνεται ότι «τα αυστηρά μέτρα και τα απαραίτητα τεστ θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες των σκαφών (αρχομένων με τα άνω των 30 μέτρων), ενώ η προσέλευσή τους (για την οποία υπάρχει δεδομένη ζήτηση) θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στους λιμένες υποδοχής».

Δείτε ακόμα:  Η Elpen στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της Covid-19

Τα κατάλληλα «παραθυράκια»

Βέβαια, εάν έχεις μια βαρκούλα και θες απλώς να πας για ψάρεμα ή για κυνήγι, που μπορεί και να μη δεις άνθρωπο, αυτό απαγορεύεται, ακόμα και εάν μπορείς να παρουσιάσεις αρνητικό τεστ. Όμως αυτό δεν ενοχλεί την κυρία Μονογυιού, η οποία ασχολείται με το να υπάρξουν τα κατάλληλα «παραθυράκια», ώστε οι έχοντες και κατέχοντες να μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητές τους, ενώ οι υπόλοιποι πολίτες, που δεν τυγχάνει να έχουν πρόσβαση σε σκάφη άνω των 30 μέτρων, θα παραμένουν εσώκλειστοι! Στο όνομα, φυσικά, της οικονομικής δραστηριότητας που θα προκύψει από αυτού του είδους τη ρύθμιση.

Δείτε ακόμα:  Lockdown: Τα επόμενα βήματα – Τι θα γίνει με το SMS και τη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Εάν υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση των μέτρων που θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα, σίγουρα το ζήτημα των προτεραιοτήτων που θα δοθούν θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαιτέρως την κυβέρνηση. Όμως αυτού του είδους οι επιλεκτικές «ευαισθησίες» των βουλευτών της ΝΔ μόνο καλό δεν κάνουν στο κυβερνών κόμμα, ειδικά τη συγκεκριμένη στιγμή. Οπότε καλό θα είναι και για τους ίδιους να… μαζευτούν!

newsbreak.gr