Ευχάριστα για 41χρονη που νόσησε από τον κορονοϊό – Πήρε εξιτήριο

Μία ευχάριστη είδηση ήρθε το πρωί της Κυριακής (27/12) από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Μια 41χρονη μητέρα που νοσηλευόταν με κορονοϊο από τις 5 Δεκεμβρίου έλαβε εξιτήριο από την μονάδα και εισήχθη στην Πνευμονολογική, γεγονός που γέμισε με χαρά και αισιοδοξία το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το LamiaReport, η 41χρονη που είναι μητέρα τριών μικρών παιδιών δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ωστόσο και σε αυτή ο κορονοϊός έδειξε το σκληρό πρόσωπό του, αποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνος είναι για κάθε άνθρωπο. Η σημερινή εξέλιξη με την έξοδο της 41χρονης από τη ΜΕΘ αποτελεί ωστόσο μία «μικρή νίκη» στον «μεγάλο πόλεμο» της επιστήμης με τον φονικό ιό.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το LamiaReport, ένας 90χρονος από τη Δυτική Φθιώτιδα έχανε τη μάχη με τον επικίνδυνο ιό στο Πέτρινο κτίριο στην Κλινική covid, ενώ δύο άλλοι συνάνθρωποί μας που νοσηλευόντουσαν εκεί χρειάστηκε να διασωληνωθούν και να εισαχθούν στη ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Λαμίας.

Πρόκειται για μία 79χρονη γυναίκα η οποία μάλιστα πρόσφατα έχασε τον σύζυγό της από το θανατηφόρο ιό και έναν 53χρονο ο οποίος ήταν θετικός από τα μέσα Δεκεμβρίου στον κορoνοϊό και μόλις το Σάββατο ζήτησε βοήθεια από το Νοσοκομείο. Εισήχθη αρχικά στο Πέτρινο και αξιολογήθηκε η διασωλήνωσή και η εισαγωγή του στη ΜΕΘ.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός - ΗΠΑ: Ξεκινάει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών

Έτσι παρέμειναν μόνο δύο κλίνες κενές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ η πίεση στο Πέτρινο εξακολουθεί να υφίσταται αν και αρνητικοποιήθηκε διψήφιος αριθμός νοσηλευόμενων, που αναμένεται να εξελιχθούν σε εξιτήρια.

Τέλος μία ακόμη θλιβερή είδηση ήρθε από το Νοσοκομείο Χαλκίδας με το θάνατο 46χρονης από την Καρδίτσα. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν από τα τέλη Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο της Εύβοιας, καθώς τότε δεν υπήρχε κενή κλίνη στη Θεσσαλία αλλά ούτε και στη Λαμία.