Εφιάλτης για 10χρονο αγόρι με αυτισμό – Τον ξυλοκοπούσε ο πατέρας του

Το δράμα που ζούσε ένα 10χρονο αγόρι με αυτισμό ξετυλίχθηκε σε βρετανικό δικαστήριο. Ο πατέρας του, ο οποίος τον ξυλοκοπούσε και τον κρατούσε κλεισμένο στο δωμάτιό του, οδηγήθηκε στη φυλακή για τρία χρόνια.

Ο 38χρονος απαγόρευε στο αγόρι να βγει από το δωμάτιό του και τον χτυπούσε κάθε μέρα. Η σύντροφός του την περίοδο εκείνη ενημέρωσε την αστυνομία για τη συμπεριφορά του, ενώ τον είχε καταγράψει κρυφά σε βίντεο να κακομεταχειρίζεται τον γιο του στις 17 Φεβρουαρίου πέρυσι, ανέφερε η εισαγγελέας Τζένιφερ Τάλενταϊρ.

Μια φορά ο πατέρας πήγε στο δωμάτιο του παιδιού και είδε ότι είχε κάνει την ανάγκη του μέσα σε αυτό. Καταγράφηκε σε βίντεο και φωνάζει και να βρίζει και να απειλεί ότι θα τρίψει το πρόσωπο του γιου του στα περιττώματά του. Και το ίδιο το παιδί φώναζε και ούρλιαζε.

Δείτε ακόμα:  «Χαστούκι» από την ΟΛΜΕ στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των Λυκείων

Η σύντροφος και η οικογένειά της είχαν μετακομίσει με τον άντρα το 2019 αλλά έφυγαν «όσο πιο γρήγορα μπορούσαν» μετά το περιστατικό του Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Εξήγησε ότι το παιδί έχει αυτισμό και μια σειρά από άλλα θέματα υγείας και είπε στην αστυνομία ότι στο αγόρι δεν επιτρεπόταν να έχει παιχνίδια στο δωμάτιό του – μόνο λίγα αρκουδάκια και ένα βιβλίο», είπε η Τάλενταϊρ.

«Ο πατέρας ισχυριζόταν ότι ο γιος του παίζει πολύ δυνατά. Είδε τον άντρα να χτυπά τον γιο του κάθε μέρα και ένιωσε ότι δεν είχε δέσιμο μαζί του. Τον άκουγε συχνά να χαστουκίζει το αγόρι στον τρίτο όροφο του σπιτιού όταν βρισκόταν στον πρώτο. Συχνά φώναζε στο παιδί χωρίς λόγο και ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει κάτι, έτσι επέλεξε να τον καταγράψει».

Δείτε ακόμα:  Γιώργος Καραϊβάζ: Οι υποθέσεις διαφθοράς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και η δολοφονία του Μάλαμα

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που και άλλα παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Ο άντρας δήλωσε ένοχος για τη σκληρότητα και τη κακομεταχείριση του παιδιού για το περιστατικό της 17ης Φεβρουαρίου αλλά και για την περίοδο από 1η Μαΐου 2019 και 9 Απριλίου 2020.

Η αστυνομία βρήκε το αγόρι να κάθεται στο πάτωμα ενός σκοτεινού υπνοδωματίου, χωρίς λάμπα και κάποιο παιχνίδι.

Ο δικαστής καταδίκασε τον άντρα σε φυλάκιση τριών ετών και του απαγόρευσε να εργαστεί μελλοντικά με ευάλωτα παιδιά και ενήλικες.

newsbeast.gr

Δείτε ακόμα:  Ακίνητα: Ο χάρτης της Αττικής με τις περισσότερες αγοραπωλησίες