Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι Ελληνίδας τραγουδίστριας-Τι συνέβη;

Σε μπαράζ ερευνών σε σπίτια, γραφεία και εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η οικία γνωστής τραγουδίστριας, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, προχωρώντας σε κατασχέσεις εγγράφων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αφορμή στάθηκε η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, για την οποία διενεργείται έρευνα σε δύο επίπεδα. Από τη μία, από την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, για διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακα της εταιρίας και από την άλλη από τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis και τα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Στο πλαίσιο των ερευνών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η οικονομική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι και το γραφείο της γνωστής τραγουδίστριας Χριστίνας Φαρμάκη, συζύγου του Νίκου Μανιαδάκη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών σύμβουλος πρώην υπουργού Υγείας.

Δείτε ακόμα:  Δείτε την Φαίη Σκορδά με μαγιό χωρίς ρετούς - Θα τα χάσετε! (φωτό & βίντεο)

Η τραγουδίστρια συμμετέχει κατά 10% η ίδια και κατά 90% ο σύζυγός της στην επιχείρηση Χρυσάνθη Φαρμάκη και ΣΙΑ Ε.Ε., η οποία πραγματοποιούσε μεγάλες μελέτες για λογαριασμό της Novartis, καθώς και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, την περίοδο μάλιστα που ο κ. Μανιαδάκης είχε κομβικό ρόλο, καθώς συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την πολιτική στο χώρο του φαρμάκου.

Η Χριστίνα Φαρμάκη, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του ’90, εμφανίζεται ως διαχειρίστρια της εταιρείας, ενώ, πριν από λίγες ημέρες, ο σύζυγός της είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία διέψευδε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο και, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν συμμετείχε ποτέ σε επιτροπές τιμολόγησης ή εγκρίσεων φαρμάκων και ότι η δουλειά του ήταν καθαρά συμβουλευτική σε θέματα της ευρύτερης πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας.

Δείτε ακόμα:  Γιώργος Κιμούλης: Πού βρίσκεται και με τι ασχολείται σήμερα ο ηθοποιός;

Πηγή: peoplegreece.com