Εγκαίνια στο Μαρκόπουλο: Ευγνωμοσύνη για τον Μαρτίνο, συγκίνηση για τον Μαγγανά!

Η αύρα του κορυφαίου Μαρκοπουλιώτη ευπατρίδη, Κώστα Μαγγανά ήταν διάχυτη στην τελετή εγκαινίων, το απόγευμα της Τετάρτης (17/7), της αίθουσας γυμναστικής στο Μικρό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης που αγάπησε και στην οποία προσέφερε όσο λίγοι.

Μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή από το μεσημέρι εκείνο της Παρασκευής 7 Νοεμβρίου 2014, όμως, όπως αποδείχτηκε και χθες, δεν έχει φύγει από τις μνήμες των συμπολιτών του.

Το αποκορύφωμα της ευγνωμοσύνης όλων για την προσφορά του είναι ότι η νέα, πανέμορφη και υπερσύγχρονη αίθουσα Γυμναστικής, φέρει πλέον το όνομά του: «Κων/νος Μαγγανάς»!

Κι αν η συγκίνηση περίσσεψε στα εγκαίνια της νέας αίθουσας, την τιμητική της είχε και η ευγνωμοσύνη προς έναν άλλον μεγάλο, τον διαρκή ευεργέτη της κοινωνίας μας, Αθανάσιο Μαρτίνο ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του κοσμήματος αυτού.

Μπορεί η νέα αίθουσα, της οποίας η χρήση είχε πάψει την τελευταία εικοσαετία, να ανακατασκευάστηκε πλήρως με το ελάχιστο δυνατό κόστος, με τις δαπάνες ανακατασκευής και εξοπλισμού να βαρύνουν εξ ολοκλήρου το Νομικό Πρόσωπο «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» του Δήμου Μαρκοπούλου, όμως ξεχωριστή θέση είχε η ευγενική χορηγία του Αθανάσιου Μαρτίνου.

Δείτε ακόμα:  Λαχτάρα με οδηγό μηχανής στη Νέα Μάκρη! Χτύπησε σοβαρά σε τροχαίο

Με αυτήν τοποθετήθηκε στο Μικρό Κλειστό Γυμναστήριο, μετασχηματιστής ρεύματος Υψηλής Τάσης και έγινε η καλωδίωση, με σύνδεση και των υπόλοιπων κτιρίων του Δημοτικού Σταδίου!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και ο δήμαρχος, Σωτήρης Μεθενίτης αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στην ευγνωμοσύνη του Δήμου Μαρκοπούλου προς τον κ. Μαρτίνο για τις, όχι μόνο πολλές αλλά και ιδιαίτερα γενναιόδωρες χορηγίες του, προς την πόλη!

«Έδωσε πάρα πολλά και ουδέποτε ζήτησε το παραμικρό», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Μεθενίτης.

«Ήταν πάντοτε δίπλα μας και βοήθησε στα πάντα τον Δήμο Μαρκοπούλου», κατέληξε ο δήμαρχος για να καλέσει τον κ. Μαρτίνο προκειμένου να του απονείμει τιμητική πλακέτα για το σύνολο των ευεργεσιών του στον αθλητικό τομέα και όχι μόνο!

Χαμηλών τόνων ο ευεργέτης παρέλαβε χαμογελαστός την τιμητική πλακέτα και για μιαν ακόμη φορά δεν θέλησε να πει το παραμικρό αποδεικνύοντας ότι τα έργα αξίζουν πολύ περισσότερο από κάποια λόγια.

Δείτε ακόμα:  Σπάτα: Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την τοποθέτηση στέγης στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο (φωτό)

Η δεύτερη κορυφαία στιγμή των εγκαινίων ήταν η αναφορά του δημάρχου στον στενότατο συνεργάτη αλλά και φίλο του, Κώστα Μαγγανά, η μνήμη του οποίου τιμήθηκε με την ονοματοδοσία της νέας αίθουσας.

«Εάν έπρεπε σε κάποιον να εμπιστευτώ την περιουσία και την οικογένειά μου, αυτός θα ήταν ο Κώστας, ο οποίος αποδείκνυε καθημερινά πόσο μεγάλη αλλά και συνάμα ευαίσθητη, όπως δυστυχώς αποδείχτηκε, καρδιά είχε», συμπλήρωσε ο κ. Μεθενίτης.

Και κάλεσε τη σύζυγο και τις δύο κόρες του να αποκαλύψουν την επιγραφή της επιγραφής στην είσοδο της νέας αίθουσας που φέρει το όνομα «Κων/νος Μαγγανάς».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρτίνος και η οικογένεια του Κώστα Μαγγανά, έκοψαν την κορδέλα στην είσοδο της νέας αίθουσας, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη λειτουργίας και χρήσης της από τους δημότες της περιοχής.

Δείτε ακόμα:  Ενημέρωση για το κρούσμα κορονοϊού στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Παλλήνης

Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο και αθλητική επίδειξη από τα προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα Ρυθμικής του Ο.Α. Λαυρίου και νεαρές αθλούμενες των τμημάτων Ρυθμικής του προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» του Δήμου Μαρκοπούλου, οι οποίες ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με τη δεξιοτεχνία και την αρτιότητα της αθλητικής παρουσίας τους!

Σημειώνεται εξάλλου ότι μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, ανέπτυξε έναν σύντομο απολογισμό για τις νέες υποδομές άθλησης που υλοποίησε η παρούσα δημοτική αρχή.

Ανέφερε συνοπτικά ορισμένες από αυτές όπως το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου με κερκίδες, κόστους 3,5 εκ. ευρώ, την πλήρη ανακατασκευή του μεγάλου κλειστού Γυμναστηρίου Μαρκοπούλου, την κατασκευή γηπέδου 5Χ5, την ανακατασκευή του μικρού Κλειστού Γυμναστηρίου Μαρκοπούλου, την προκήρυξη του ταρτάν του γηπέδου αξίας 700.000 ευρώ, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος και του εξωτερικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ αξίας 600.000 ευρώ και άλλα.

notioanatolika.gr