Εγκαινιάστηκε στο λιμάνι της Ραφήνας νέο πλοίο της Hellenic Seaways (φωτό)


«Αυτά τα εγκαίνια είναι τα πρώτα από μια σειρά εγκαινίων που θα ακολουθήσουν. Σύντομα θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του Highspeed 7 και του Νήσος Σάμος», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Α. Αγαπητός.


Το επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaways και οι αναπτυξιακές ενέργειες που υλοποιεί η διοίκηση συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ταχύπλοο Hellenic Highspeed εγκαινιάστηκε στο λιμάνι της Ραφήνας, παρουσία του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, των Αντιδημάρχων Ευάγγ. Μπουρνούς και Γ. Κοκκόλη και του βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κ. Κατσίκη.

Όπως επισημαίνει η εταιρία, το Ηellenic Highspeed αποτελεί το πρώτο από τα τρία νέα πλοία της εταιρείας, που παραλαμβάνεται και εγκαινιάζεται, πλήρως ανακαινισμένο σε ό,τι αφορά τις μηχανές, τα συστήματα της γέφυρας και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης, γκαράζ, καταπέλτης), με τη Hellenic Seaways να επιστρέφει στη γραμμή Ραφήνα – Κυκλάδες με ταχύπλοο Επιβατηγό / Οχηματαγωγό έπειτα από τρία χρόνια.

Το Hellenic Highspeed αποτελεί ένα πλοίο που προσφέρει μοναδική εμπειρία γρήγορου και πολυτελούς ταξιδιού, αναπτύσσοντας ταχύτητα μέχρι και 35 κόμβους εξυπηρετώντας το δρομολόγιο: Ραφήνα – Τήνος – Μύκονος – Πάρος – Ίος – Σαντορίνη.

Δείτε ακόμα:  Νέα δωρεά του Αθ. Μαρτίνου στο Δήμο Μαραθώνα - Μεταλλική κερκίδα 200 θέσεων για το Ανοικτό Θέατρο Βαρνάβα

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην άριστη λειτουργία, την άνεση και φυσικά στην ασφάλεια αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, με διαδικασίες και εξοπλισμό που εφαρμόζονται σε όλα τα πλοία της εταιρείας.

Οπως σημειώνει η Hellenic Seaways, έχοντας περάσει στην αναπτυξιακή περίοδο, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και προχωρά σε νέες επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερα από 2 εκ. ευρώ από ίδια κεφάλαια ήταν η επένδυση της εταιρείας για το Hellenic Highspeed αποδεικνύοντας έμπρακτα την υγιή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Η επισκευή έγινε εξ’ ολοκλήρου στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, απασχολώντας περισσότερα από 70 άτομα κατά τη διάρκεια των 4 μηνών που διήρκεσε η σχετική διαδικασία.

Ο κ. Α. Αγαπητός, Α’ Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways επεσήμανε μεταξύ άλλων:

Δείτε ακόμα:  Ξεκινούν τη Δευτέρα τα διαδικτυακά προγράμματα άθλησης του Δήμου Μαραθώνα

-Είμαστε υπερήφανοι για το νέο πλοίο που δρομολογούμε, ενώ ακολουθούν ακόμη δύο. Η Hellenic Seaways προχωρά, καινοτομεί και αλλάζει τα δεδομένα ως η πρώτη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία και επιβεβαιώνει τη συνεχώς ανοδική πορεία, που αποτελεί πρότυπο για το ελληνικό επιχειρείν. Με την αμέριστη στήριξη των μετόχων συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο, κάνοντας τις δεσμεύσεις μας πράξεις.

-Στη Hellenic Seaways κεντρικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την ενίσχυση του τουρισμού, των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών, της ακτοπλοΐας και συνεπώς της εθνική οικονομία στο σύνολό της. Αυτά τα εγκαίνια είναι τα πρώτα από μια σειρά εγκαινίων που θα ακολουθήσουν. Σύντομα θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του Highspeed 7 και του Νήσος Σάμος

-Καταφέραμε και αναδιαρθρώσαμε δάνεια και πλέον μπορούμε να επενδύουμε σε αγορές πλοίων και πλήρεις ανακαινίσεις πλοίων. Αυτό είναι κάτι σπάνιο, να επενδύουν στην Ελλάδα οι εταιρείες ίδια κεφάλαια σε στόλο και να δίνουν εργασία και ζωή στη ναυπηγο-κατασκευαστική βάση.

Δείτε ακόμα:  Καμία απάντηση από τον ΕΟΔΥ στο αίτημα του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος για τεστ κορονοϊού

-Με το νέο μας πλοίο σκοπεύουμε να προσφέρουμε την ταχύτητα, την ευστάθεια και αυτό που έλειπε από τη γραμμή της Ραφήνας. Ένα μεγάλο ταχύπλοο ΕΓ/ΟΓ στη γραμμή των Κυκλάδων έως τη Σαντορίνη.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κοκκόλης που παρευρέθηκε στον αγιασμό είπε:

” Σήμερα βρεθήκαμε στον αγιασμό του νέου πλοίου της Hellenic Seaways το οποίο θα συνδέει τη Ραφήνα με Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Ιο και Σαντορίνη.

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και μπράβο στην εταιρεία που επενδύει σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Τονίσαμε με κάθε τρόπο πως τα πλοία και η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι πάντα ευπρόσδεκτα στη Ραφήνα, ωστόσο η ανάπτυξη του λιμανιού πρέπει να γίνεται μαζί με την πόλη και όχι ερήμην της.

Προέχει να δουλέψουμε μαζί όλοι οι φορείς προκειμένου το λιμάνι να αλλάξει πρόσωπο, η ανάπλαση του να αφορά και την πόλη της Ραφήνας και μαζί να προσφέρουμε μια αναβαθμισμένη ταξιδιωτική εμπειρία.”