Εισαγγελική έρευνα για φραστική επίθεση του δικηγόρου του Λεβέντη στην 24χρονη Γεωργία

«Μου επιτέθηκε φραστικά και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω» κατήγγειλε για τον δικηγόρο η 24χρονη…
Οργή και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης στην οποία περιέγραφε τα όσα βίωσε το εφιαλτικό εκείνο βράδυ στη σουίτα, ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από τον δικηγόρο του φερόμενου βιαστή της, Βασίλη Λεβέντη, μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως ανέφερε η 24χρονη κοπέλα, βρισκόταν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, όταν πήγε να κάνει την καταγγελία για ομαδικό βιασμό και χορήγηση ουσίας που παρέλυσε όπως λέει το κορμί και τις αντιστάσεις της. Η ίδια βρισκόταν εκεί χωρίς τον δικηγόρο της. Όπως δήλωσε η Γεωργία, συνήγορος του Β. Λεβέντη, Θεόφιλος Αλεξόπουλος της επιτέθηκε φραστικά και επιχείρησε να την πείσει να μη μιλήσει για την υπόθεση:

«Στο τμήμα ήμουν μόνη μου. Ανυπεράσπιστη. Δεν είχα τον δικηγόρο μου γιατί έλειπε σε ταξίδι. Υπήρχε μόνο η αντίθετη πλευρά. Υπήρχε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε κιόλας. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω» κατήγγειλε η 24χρονη και ανέφερε το όνομά του δικηγόρου μετά από ερώτηση που της έκανε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε να διερευνηθεί η καταγγελία της 24χρονης για τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, ο οποίος υπερασπίζεται τον έναν από τους φερόμενους δράστες και γόνο της πανίσχυρης «δυναστείας» Δαυίδ-Λεβέντη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξη να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «απόπειρας παράνομης βίας» σε βάρος του δικηγόρου κ. Αλεξόπουλου.

Δείτε ακόμα:  Συγκλονιστική μαρτυρία για το σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε: Επιτέθηκαν στην κόρη μου με σουγιά

Η ίδια η 14χρονη και οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Α.Τ. θα κληθούν να δώσουν κατάθεση, ενώ ο δικηγόρος θα καταθέσει ανωμοτί.

Διαψεύδει ο δικηγόρος

Από πλευράς του, ο δικηγόρος του 27χρονου Βασίλη Λεβέντη, εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας την καταγγελία της 24χρονης: «Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα, την οποία δεν γνωρίζω και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη, όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί στις αρχές και το ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης» ανέφερε.

Δείτε ακόμα:  Αίτημα αποφυλάκισης από τη Ρούλα Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες – Πιθανή εκταφή της Μαλένας

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι έθεσε εκτός κόμματος τον Θεόφιλο Αλεξόπουλο μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση του βιασμού, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστερά».

newsbreak.gr