Εκδόσεις Κλειδάριθμος: Νέα χρονιά, νέα αναγνωστικά ταξίδια!

Τα πρώτα μας βιβλία για το 2021 βρίσκονται από σήμερα σε όλα τα βιβλιοπωλεία και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

Μαύρος ήλιος

Οwen Matthews

Το ντεμπούτο του πρώην πολεμικού ανταποκριτή Owen Matthews είναι ένα συγκλονιστικό θρίλερ βασισμένο σε αληθινά στοιχεία με φόντο τη σκοτεινή μυστική πόλη του σοβιετικού πυρηνικού προγράμματος Αρζαμάς-16, ένα μέρος που δεν εμφανίζεται σε κανέναν χάρτη.

Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Θράσσα

Η μάγισσα της Θράκης

Νάγια Δαλακούρα

Η Νάγια Δαλακούρα μετά Το λιμάνι των χαμένων γυναικών επιστρέφει με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με φόντο το πολυπολιτισµικό ψηφιδωτό της Θράκης, τον 13ο αιώνα, τόπο ιδιότροπων θεών και γενναίων ανθρώπων. Σε αυτόν τον επικό κόσμο, η Ζωή, Θράσσα αρχοντοπούλα, αγωνίζεται να ισορροπήσει ανάµεσα σε δύο ανισόρροπους κόσµους. Στο ταξίδι της τη συντροφεύουν άγιοι και δαίµονες, πολύτιµοι συνοδοιπόροι, αλλά και οι θρυλικές µορφές των Πορφυρογέννητων της Πόλης.

Δείτε ακόμα:  Νέοι τίτλοι των Εκδόσεων Πατάκη

Ο εσωστρεφής ηγέτης

Jennifer B. Kahnweiler, PhD

Η PhD Jennifer B. Kahnweiler μετά τα επιτυχημένα Εσωστρεφείς άνθρωποι- η ήρεμη δύναμη και Η μαγεία των αντιθέτων μας παρουσιάζει τον απόλυτο οδηγό για τους εσωστρεφείς χαρακτήρες ώστε να αξιοποιήσουν τις ηγετικές τους ικανότητες και να πετύχουν σε έναν εξωστρεφή κόσμο.

Μετάφραση: Ευαγγελία Σταυροπούλου

Κορίτσι σταμάτα να ζητάς συγγνώμη!

Rachel Hollis

Η Rachel Hollis, συγγραφέας του βιβλίου Κορίτσι ξύπνα!, συνεχίζει την προσπάθεια ενδυνάμωσης και αφύπνισης όλων των γυναικών. Στο νέο της βιβλίο εντοπίζει όλες τις δικαιολογίες που χρειάζεται κάθε γυναίκα να ξεφορτωθεί, τις συμπεριφορές που πρέπει να υιοθετήσει και τις δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσει για να βαδίσει στον δρόμο της ανάπτυξης, της αυτοπεποίθησης και της πίστης στον εαυτό της.

Δείτε ακόμα:  Νέες κυκλοφορίες στις 11/3 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή

Πήραμε σκύλο

Κυριάκος Αθανασιάδης

Ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης μέσα από τα είκοσι ανεξάρτητα κεφάλαια του βιβλίου του, μας παρουσιάζει με πολλά παραδείγματα από την καθημερινή τριβή με τα δικά του σκυλιά όλα όσα είναι απαραίτητο να ξέρουμε πριν ενώσουμε τη ζωή μας με ένα σκύλο.
Το βιβλίο περιέχει σκίτσα του Χρήστου Παπανίκου και πρόλογο από τον εκπαιδευτή σκύλων Βασίλη Μπορομπόκα.

Αυτό ΔΕΝ είναι παραμύθι

Vaiva Rutkauskaitė

Στο Βασίλειο των λέξεων, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές λέξεις. Έχεις σκεφτεί άραγε πόσο άσχημα περνάει το ΔΕΝ; Αλλά, για φαντάσου να εξαφανιστεί μια μέρα. Θα ήταν στ’ αλήθεια καλύτερα να ζει κανείς χωρίς το ΔΕΝ;
Ένα αστείο και έξυπνο παραμύθι που προσφέρει ευκαιρίες για εκμάθηση εννοιών και λειτουργεί ως βιβλίο καληνύχτας.

Δείτε ακόμα:  Νέες κυκλοφορίες στις 11/3 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Προτεινόμενη Ηλικία: 3-6

Ο μεγάλος λύκος και η κόκκινη νεράιδα

Véronique Cauchy

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας λύκος που δεν είχε πολύ κοφτερό μυαλό. Στο δάσος συνάντησε μια μικρή κόκκινη νεράιδα που δεν μπορούσε να δει…
Μια διαφορετική εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας, που καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και ενισχύει τη συμπερίληψη.

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Προτεινόμενη Ηλικία: 3-6

Σχολή κακών κατασκόπων

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς της Μυστικής Ακαδημίας Κατασκόπων του Stuart Gibbs, o Μπεν Ρίπλεϊ αποβάλλεται μετά από μια σοβαρή γκάφα του από την Ακαδημία Κατασκόπων και προσεγγίζεται από τη σχολή κακών Κατασκόπων Spyder, όπου αποφασίζει να δράσει σαν διπλός πράκτορας. Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Προτεινόμενη Ηλικία: 9-12

Σας ευχόμαστε καλές αναγνώσεις!