Εκδόσεις Ψυχογιός: Τα νέα βιβλία του Οκτωβρίου

Ετοιμάσου για νέα φθινοπωρινά αναγνώσματα!

ΡΟΔΑΝΘΟΣ

ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Όταν η Σμαράγδα, στα τέλη του 1874, φτάνει από την Κωνσταντινούπολη στη Σύμη με το καράβι του ηλικιωμένου Μόσκοβου, δεν περιμένει ότι στο νησί με τα πολλά προνόμια και τους επιδέξιους σφουγγαράδες θα βρει την ευτυχία. Η ευτυχία αυτή, ωστόσο, θα σημαδευτεί από πολύχρονη ατεκνία, μέχρι τη μέρα που θα κλείσει στην αγκαλιά της τον πεντάχρονο ορφανό Γιοσίφ, που οι συμπατριώτες της θα αποκαλέσουν «το Αραπί», δυσκολεύοντας την ένταξή του στην προηγμένη για τα δεδομένα της εποχής κοινωνία τους.

Γράφει η Σόφη Θεοδωρίδου

Η Σόφη Θεοδωρίδου μάς διηγείται πώς εμπνεύστηκε να γράψει το νέο της κοινωνικό μυθιστόρημα εποχής

Μια πρόσκληση από αγαπημένους φίλους να επισκεφθώ τη Ρόδο και η προσδοκία μιας ενδιαφέρουσας οικογενειακής ιστορίας, που αφορούσε το απώτερο παρελθόν, στάθηκε αιτία να γραφτεί ο «Ροδανθός».

Δείτε ακόμα:  Νέα Μάκρη: Ξεκίνησε η διάθεση των δωρεάν - περιορισμένων προσκλήσεων για τις σπουδαίες συναυλίες

 

ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η Κλαίρη Θεοδώρου υπογράφει ένα μαγευτικό μυθιστόρημα λουσμένο στο φως, εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο της θρυλικής φωτογράφου Nelly’s και των σημαντικών προσωπικοτήτων του 20ού αιώνα που συναντά στο διάβα της!

Γράφει η Κλαίρη Θεοδώρου

Η Έλλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη γεννήθηκε το 1899 στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας και πέθανε το 1998 στην Αθήνα. Έμεινε γνωστή ως Nelly’s και υπήρξε εμβληματική μορφή στον χώρο της φωτογραφίας, ζώντας στον έναν αιώνα του βίου της μια σωστή οδύσσεια.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ (1919-2003) αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δούλεψε για πολλά χρόνια στο υπουργείο Εργασίας, από όπου παραιτήθηκε το 1963. Ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και των Ηνωμένων Εθνών, ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής, για κοινωνικά θέματα.

Διάβασε περισσότερα εδώ!

Δείτε ακόμα:  "Ο Ροζ Πάνθηρας", από Πέμπτη έως Κυριακή, στο Σινέ Αελλώ στη Ραφήνα

Ολόκληρο το έργο του πολυβραβευμένου λογοτέχνη σε δύο πολυτελείς τόμους-κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΟΛΟΪ

KAREN KOHLER

Στην ξένη λογοτεχνία ξεχωρίζει το ΜΟΙΡΟΛΟΪ, ένα μοναδικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε μια πατριαρχική κοινωνία σε ένα φανταστικό χωριό, σε ένα φανταστικό νησί, σε κάποιο ελληνικό πέλαγος. Το μυθιστόρημα αυτό έχει τη στόφα της ποιοτικής λογοτεχνίας και ενδέχεται να γίνει κάποια μέρα κλασικό.

TALK LIKE TED: ΤΑ 9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

CARMINE GALLO

Ο Κάρμιν Γκάλο ανέλυσε εκατοντάδες ομιλίες για να βρει τα εννέα μυστικά που κρύβουν όλες οι επιτυχημένες διαλέξεις TED. Συζήτησε επίσης με τους πιο δημοφιλείς ομιλητές αλλά και με κορυφαίους ερευνητές της ψυχολογίας, της επικοινωνίας και της νευρολογικής επιστήμης. Βήμα βήμα, στο βιβλίο αυτό, εξηγεί πώς μπορεί καθένας από εμάς να κάνει μια ομιλία που να συναρπάζει, να πείθει και να μένει αξέχαστη.

Δείτε ακόμα:  Ο μικρός δράκος Καρύδας σε νέες περιπέτειες

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ 1.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ

Γιατί δυστυχώς συμβαίνει να είμαστε πλάσματα γεμάτα φόβους και ψιλοδουλεμένες άμυνες. Φοβόμαστε ακόμα και την αληθινή χαρά, την ευτυχία και, ίσως περισσότερο, τη βαθιά αγάπη.

Γράφει η Μάρω Βαμβουνάκη

Πολύτιμα αποφθέγματα από τη μοναδική πένα της Μάρως Βαμβουνάκη!

Ο έρωτας δεν έχει εγγραφή υποθήκης, δεν είναι συμβόλαιο, δεν είναι όρκος. Κάθε μέρα κερδίζεται ή χάνεται.

 

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΥΣΑΣ ΜΑΜΑΣ

Ένα λεύκωµα γεµάτο εκπλήξεις! Ένα ηµερολόγιο που θα κρατήσει για πάντα τις αναµνήσεις ενός ζευγαριού καθώς θα περιµένει το παιδάκι του. Φωτογραφίες, υπερηχογραφήµατα, λίστες µε ονόµατα και λίστες µε δώρα… όλα όσα απασχολούν, αγχώνουν αλλά και κάνουν ευτυχισµένη µια µέλλουσα µαµά.