Εκδρομή στον Μαραθώνα και στον Σχινιά (1966) – video

Το φιλμ ανοίγει με μακρινά πλάνα στην δαντελωτή ακτογραμμή από την Νέα Μάκρη έως και το Εθνικό πάρκο Σχινιά Μαραθώνα με φόντο το μικρό βουνό του Σταυραετού. Πίσω από αυτό αμυδρά το όρος Ζάρακας στην Εύβοια.

Μεταφερόμαστε στον Τύμβο του Μαραθώνα όπου βρίσκεται η τέφρα 192 στρατιωτών που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στην μάχη του Μαραθώνα το 492 π.Χ. εναντίον των Περσών.

Το σκηνικό αλλάζει και πλέον παρακολουθούμε στιγμές ξεγνοιασιάς στην παραλία του Σχινιά. Οι λουόμενοι επιδίδονται σε παιχνίδια μέσα στην θάλασσα ή απολαμβάνουν τις ευεργετικές ακτίνες του ήλιου. Μετά το μπάνιο φαγητό σε γραφικό ταβερνάκι (Δελφίνι, Γλάρος, ή Ψαροπούλα) στο Πευκοδάσος του Σχινιά. Παρακολουθούμε πλάνα από τις ετοιμασίες και τα τραπέζια που βρίσκονται κάτω από πεύκα. Το φιλμ κλείνει με πλάνα της Χαλεπίου Πεύκης.

Δείτε ακόμα:  Ο.Λ Ραφήνας: Τακτικά τεστ κορονοϊού και συνεχείς απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους

Το πευκοδάσος του Σχινιά από το 2000 ανακηρύχθηκε ως Natura περιοχή καθώς αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής.

Οι δε ταβέρνες με απόφαση του 1999 είχε οριστεί η κατεδάφιση τους, μα παρέτειναν την λειτουργία τους έως και το 2018 οπότε και κατεδαφίστηκαν.

Aylon Film Archives

* Εγγραφείτε στο κανάλι μας για περισσότερα βίντεο: https://www.youtube.com/channel/UCRJv…
* Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/AylonFilmArc…
* Περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ: http://www.aylonfilmarchives.com/aylo…