Έκλεισαν στην… κουζίνα δύο μαθητές που δεν είχαν μαζί τους self test!

Πέρα από τα γνωστά και δεδομένα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στα σχολεία της επικράτειας η πολιτική του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, χθες συνέβησαν και ορισμένα ευτράπελα που προμηνύουν μια πραγματικά εκρηκτική σεζόν.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το βράδυ της Κυριακής, όταν έπεσε το σύστημα για τη δήλωση των αρνητικών τεστ, με αποτέλεσμα χιλιάδες γονείς να βιώσουν τη βάσανο του επιτελικού κράτους, που ακόμα μια φορά έδειξε τις έντονες αδυναμίες του.

Χθες το πρωί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Πεύκης ένα ανεμβολίαστο κοριτσάκι δεν προσκόμισε το αρνητικό τεστ που είχε κάνει και απομονώθηκε στην κουζίνα του σχολείου, όπου βρισκόταν και άλλο ένα παιδί για τον ίδιο λόγο! Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδάκια να κλαίνε επί ώρες, ώσπου να τελειώσει ο αγιασμός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι γονείς των παιδιών είχαν στείλει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα αρνητικά τεστ, ωστόσο κανένας από το σχολείο δεν τα είχε λάβει!

Την ίδια ώρα στο Ηράκλειο Κρήτης παρατηρήθηκε ένταση, όταν μια μητέρα επιχείρησε να βάλει το παιδί της στο σχολείο χωρίς να προσκομίσει το αποτέλεσμα του self test και χωρίς να φορά μάσκα.

Δείτε ακόμα:  Τζανάκης: Αμείλικτα τα νούμερα - Έως και 2.500 επιπλέον νεκροί μέχρι το τέλος του έτους

Οι αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών ήταν έντονες, με αποτέλεσμα η μητέρα αρνήτρια του κορωνοϊού να αποκλειστεί από το σχολείο.

newsbreak.gr