Εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου: Θα ανοίξουμε κανονικά τους ναούς για τα Θεοφάνεια, οι πιστοί μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο

Αμετακίνητη στη θέση της ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί για τους πιστούς αύριο, ανήμερα των Θεοφανίων, παραμένει η Εκκλησία. Αυτό είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας

«Θα χαρακτήριζα το αντάρτικό μας ειρηνικό. Η απόφαση ελήφθη επειδή είχαμε συμφωνήσει κάποια πράγματα, αν υπήρχε αλλαγή θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση, τουλάχιστον του Αρχιεπισκόπου» είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνουν συμπλοκές στους ναούς. Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί που θέλουν να έρθουν να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο. Δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την εκκλησία ότι τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Είμαι έτοιμος να πληρώσω τα 1.500 ευρώ».

Όπως είπε ο Μητροπολίτης «αφού η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τηρήσαμε τα μέτρα, γιατί να μην το κάνουμε τώρα;».

Δείτε ακόμα:  Σοκ με 16χρονη που έσβησε τσιγάρο στο μάτι συμμαθήτριας της! (φωτό & βίντεο)

«Δεν είθιστε ο αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς» είπε για το αν θα παραστεί στην σημερινή ορκομωσία της νέας κυβέρνησης ο Ιερώνυμος.

newsbeast.gr