«Έκρηξη» διασποράς στα σχολεία! 36.300 μαθητές νόσησαν με κορονοϊό

Επαληθεύτηκαν οι προειδοποιήσεις των ειδικών για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ την εβδομάδα αναφοράς (9/1-16-1), το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 36.300 και αποτελεί το 25% των συνολικών κρουσμάτων.

Οι επιστήμονες έκρουαν των κώδωνα του κινδύνου για την επαναλειτουργία των σχολείων αυτή την κρίσιμη περίοδο, με πολλούς να σημειώνουν ότι έπρεπε να παραταθεί το άνοιγμα κατά μία εβδομάδα, τη στιγμή μάλιστα που τα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό ήταν ανησυχητικά αυξημένα. Την ίδια ώρα το ΕΣΥ που δεν ενισχύθηκε με προσλήψεις και δομές, εξακολουθεί να υφίσταται τρομερή πίεση καθώς η πολυδιαφημισμένη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, αποδείχτηκε ότι έγινε προς όφελος των κλινικαρχών οι οποίοι επιλέγουν να νοσηλεύσουν μόνο όσους νοσούν «ελαφρά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα στα παιδιά κατά την διάρκεια των εορτών ήταν μειωμένα, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση που αφορούσε το 18% του συνόλου των κρουσμάτων.

Δείτε ακόμα:  Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα φαρμάκου με κορτιζόνη

Δείτε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ με τα ποσοστά κρουσμάτων ανά εβδομάδα σε ηλικίες 4-18 ετών, την ώρα που η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πανηγυρίζει για την απόφασή της να ανοίξει τα σχολεία με μέτρα της συμφοράς:

newsbreak.gr