Εξαδάκτυλος σε πολίτες: «Εσείς θα φταίτε αν δεν υπάρχουν ΜΕΘ αν και οι νέοι θα ανοσοποιηθούν από την Δέλτα»

Ένας ένας όποιον κυβερνητικό ειδικό δούμε πλέον ξεκινά να αναφέρει το δικό του σενάριο τρόμου με καθέναν να πιάνει και μια ηλικιακή ομάδα αλλά και να βρίσκει ανάμεσα στους πολίτες “εχθρούς”.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει η μετάλλαξη “Δέλτα” καθώς σε αντίθεση με άλλους ανέφερε ότι η ανοσοποιοποίηση θα επιτευχθεί μεταξύ των νέων.

Έτσι σήμερα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προειδοποίησε ότι αν δεν εμβολιαστούν οι 500.000 με 700.000 χιλιάδες πολίτες άνω των 50 που δεν έχουν εμβολιαστεί, το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό αλλά πηγαίνει και ένα βήμα πιο πέρα καθώς ουσιαστικά κατηγορεί τους ανθρώπους(τους οποίους ονομάτησε ως αντιεμβολιαστές) ότι αυτοί θα φταίνε αν κάποιος δεν θα βρίσκει ΜΕΘ.

Με το θάρρος που τα λέει στους πολίτες ίσως θα μπορούσε να τα πει στην κυβέρνηση γιατί η υπάρχει και υπουργείο υγείας.

Ο κ. Εξαδάκτυλος έστειλε μήνυμα στον… “σκληρό πυρήνα των αντιεμβολιαστών” να αναλάβουν την ευθύνη τους, λέγοντας ότι πρέπει να γνωρίζουν πως κάποιος μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα απαραίτητο χειρουργείο ή κάποιο θύμα τροχαίου να μη βρίσκει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αν γεμίσουν τα νοσοκομεία με ασθενείς κορoνοϊού.

Προειδοποίησε ότι με την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα η νεολαία θα ανοσοποιηθεί με κάποιες τραγικές εξαιρέσεις, αλλά οι μεγαλύτερες ηλικίες θα ταλαιπωρηθούν, και πολλοί θα δώσουν και μάχη.

Σημείωσε ότι έκτος από τον εμβολιασμό, άλλη λύση για να μην κολλήσουν όλοι θα ήταν ένα βαρύτατο λοκντάουν αρκετών εβδομάδων.

«Ήδη συζητάμε παρά πολύ το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες, όπως τους υγειονομικούς», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ. Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους μάγειρες, που για να μπορέσουν να εργαστούν πρέπει να έχουν κάνει ορισμένα εμβόλια.

Δήλωσε ακόμα ότι από την Tετάρτη θα ανακοινωθούν πληροφορίες για το πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε ότι η επιτροπή εισηγήθηκε να γίνεται διενέργεια ράπιντ τεστ και μετά την επιστροφή από τα νησιά, ωστόσο η κυβέρνηση δεν το αποφάσισε γιατί πολλά από τα νησιά αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες.

pronews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.