Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν πάνω από 70 κιλά κάνναβης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση από την ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της οποίας διέθεταν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (1/6) το απόγευμα τρία μέλη από την εγκληματική οργάνωση (ημεδαπός και 2 αλλοδαποί) καθώς και μια 60χρονη, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η οργάνωση είχε επαγγελματική υποδομή και λειτουργούσε με συγκεκριμένη διάρθρωση και μεθοδολογία δράσης (modus operandi), ενώ παράλληλα όπως διαπιστώθηκε τα μέλη της λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Πιο αναλυτικά, από την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας καθώς και από τη δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση καθώς και ο ρόλος κάθε μέλους.

Συγκεκριμένα ο 34χρονος αλλοδαπός (οργανωτής και κατευθύνων) ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση προμηθευτών και πελατών καθώς και τη διακίνηση των ναρκωτικών. Άμεσοι συνεργάτες του ήταν ο 19χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και ο 33χρονος έλληνας, που ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και την διάθεση του σπιτιού του για τη φύλαξη των ναρκωτικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του 33χρονου και της 60χρονης, καθώς και στην κατοχή των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 70 κιλά και 741,2 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 9 κιλά και 170 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη(σοκολάτα), 564 γραμμάρια κοκαΐνη, 515 γραμμάρια άχρωμης κρυσταλλικής ουσίας, άγνωστης χημικής σύστασης, 400 ευρώ, Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσικλέτα, 3 ζυγαριές ακριβείας, 4κινητά τηλέφωνα και φορητό χρηματοκιβώτιο με το κλειδί του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.