Εξομολόγηση Θάνου Πλεύρη: «Δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να χαιρετήσω τα παιδιά μου»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα για την υγεία μας» ήταν ο Υπουργός Υγείας Θανός Πλεύρης και με αφορμή το θέμα για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, μίλησε για τη δική του ιστορία.

Ο Θανός Πλεύρης περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη και οδηγήθηκε στη διασωλήνωση ενώ δεν έκρυψε τον φόβο και το άγχος που ένιωσε για το αν θα μπορούσε να ξαναδεί τα παιδιά του.

«Αν γυρίσουμε πίσω στο 2016, όταν συνέβη αυτό με τη νοσοκομειακή λοίμωξη, θα σου πω ότι δεν γνώριζα την έκταση αυτού του φαινομένου. Δεν γνώριζα ούτε την επικινδυνότητα, νομίζαμε ότι είναι κάτι απλό, την έκταση που δυστυχώς στη χώρα μας είναι πολύ περισσότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και ότι καθημερινά, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαμε, χάναμε 10 ανθρώπους από νοσοκομειακή λοίμωξη.

Είναι βιωματική η εμπειρία της διασωλήνωσης, και είναι βιωματικό να αισθάνεσαι ότι ξαφνικά, ενώ είσαι υγιής, ενώ είσαι 39 ετών, ενώ λες ότι έχει πρηστεί λίγο το πόδι μου και δεν είναι κάτι φοβερό, να μπαίνει το μικρόβιο στο αίμα, να παθαίνω σηψαιμία, να πρέπει να διασωληνωθείς και να μην ξέρεις τι γίνεται…», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Φοβήθηκα τη στιγμή της διασωλήνωσης γιατί μπορούσα να καταλάβω ότι η διασωλήνωση είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που αισθάνθηκα, ήταν ότι ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου. Δε μπορούσα να τα χαιρετήσω. Αν γινόταν να δω τα παιδιά μου, να μην πεθάνω χωρίς να τα δω. Μετά ήμουν σε καταστολή.

Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω, να καταλαβαίνω ότι είμαι ζωντανός και να μην με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Με ενδιέφερε μόνο ότι ξύπνησα και ότι ευτυχώς ζω. Κατάλαβα ότι έφταιξε μια λοίμωξη που έπαθα μέσα στο νοσοκομείο, ένας σταφυλόκοκκος. Για κάποιους λόγους τέλος πάντων αυτό πέρασε στο αίμα μου, μέσα σε κάποιες ιατρικές πράξεις που έγιναν».

Θάνος Πλεύρης: «Φοβήθηκα ότι η διασωλήνωση μπορεί να μην έχει επιστροφή»

 

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.