Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Κικίλια το απόγευμα για τα νέα μέτρα – Από πότε θα ισχύουν

Έντονη ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί το ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο ειδικά στην Αττική, ενώ αυτήν την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Οι λοιμωξιολόγοι ενδέχεται να προτείνουν καθολικό απαγορευτικό στο σύνολο της χώρας, αντίστοιχο με εκείνο του περσινού Μαρτίου. Ανάμεσα στα άλλα ανησυχία έχει προκαλέσει και η αύξηση των ενδοοικογενειακών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αυτές οι προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι:

Αυξημένοι έλεγχοι ή περιορισμοί στον κωδικό “4”, που ισχύει για την παροχή βοήθειας, καθώς γίνεται κατάχρηση.

Δείτε ακόμα:  Η τραγική ιστορία πίσω από την Γιορτή της Μητέρας

Περιορισμός της χρήσης του κωδικού “6” που αφορά την άθληση, όπου επίσης έχει διαπιστωθεί κατάχρηση, ακόμα και μποτιλιάρισμα στους δρόμους, ιδίως όποτε ο καιρός είναι καλός.

Ένα τρίτο μέτρο αφορά στην αύξηση των ελέγχων και των τεστ, στους βιομηχανικούς χώρους και στους χώρους εργασίας, όπου δεν μπορεί να ισχύσει σε μεγάλο βαθμό η τηλεργασία.

Επίσης, εξετάζεται η άρση του περιορισμού της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα που ισχύει τα Σαββατοκύριακα.. Να μεταφερθεί, δηλαδή, και αυτή στις 9 το βράδυ, όπως τις καθημερινές.

Δείτε ακόμα:  Ως το τέλος της χρονιάς θα ανάψουν ξανά οι μηχανές της Pitsos!

Παραμένει ο στόχος για σταδιακό άνοιγμα στις 16 Μαρτίου. Ωστόσο, τα πάντα μπορούν να αναπροσαρμοστούν, ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το απόγευμα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει τις αλλαγές στο ΕΣΥ και ο Νίκος Χαρδαλιάς τα νέα μέτρα που πιθανότατα θα έχουν ισχύ μέχρι τις 16/3.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο, Τσικνοπέμπτη.

news.gr