Έκτακτος επίγειος ψεκασμός κουνουπιών στις πλημμυρισμένες εκτάσεις του Δήμου Ωρωπού – Ενίσχυση του εξοπλισμού καθαρισμού της παραλίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός ενημερώνει ότι ξεκίνησε εχθές 11/8/2020 και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 14/8/2020 ο έκτακτος επίγειος ψεκασμός κουνουπιών (προνυμφοκτονία) στις πλημμυρισμένες εκτάσεις του Δήμου Ωρωπού καθώς κρίθηκε απαραίτητο κατόπιν αξιολόγησης των ευρημάτων δειγματοληψιών από την περιοχή που έλαβε η Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Οι ψεκασμοί διενεργούνται με χρήση εγκεκριμένου προνυμφοκτόνου βιοκτόνου σκευάσματος εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Δείτε ακόμα:  28.860 ευρώ στο Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου για υλοποίηση έργων & επενδύσεων - Πόσα λαμβάνουν Δήμοι της Αν. Αττικής

Επιπλέον, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη ενισχύεται η συνδρομή της Περιφέρειας και από σήμερα 12/8/2020 επιχειρούν στην περιοχή αλλά δεκαπέντε (15) μηχανήματα καθαρισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί με ταχύτερους ρυθμούς ο καθαρισμός των παραλιών και η αποκατάσταση της εικόνας τους.

Συνολικά, εικοσιτέσσερα (24) μισθωμένα μηχανήματα από την Περιφέρεια Αττικής συνδράμουν στο έργο του Δήμου Ωρωπού όπως φορτηγά, τσάπες, νταλίκες, φορτωτές ερπυστριοφόρα, κ.α. για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για τον πλήρη καθαρισμό.

Δείτε ακόμα:  Τετράστα επιτυχία του Δήμου Ρ-Π: Ο Παιδικός σταθμός στο Πικέρμι πήρε "πράσινο" φως και είναι γεγονός