Εκτάκτως στη Σύρο αντί για τη Μύκονο, το Fast Ferries “Andros”

Σε ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Σύρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο FAST FERRIES ANDROS

Οι κακές καιρικές συνθήκες και οι θυελλώδεις Νοτιάδες, η ένταση των οποίων έφτανε μέχρι και 8 μποφόρ, δεν επέτρεψαν στο Fast Ferries Άνδρος να προσεγγίσει το λιμάνι της Μυκόνου.

Το πλοίο έφθασε στη Μύκονο αλλά δεν κατέστη δυνατό να μπει στο λιμάνι και να δέσει με αποτέλεσμα το πλοίο να κατευθυνθεί στο λιμάνι της Σύρου.

Δείτε ακόμα:  Πέτσας: Δεν έχουμε εισήγηση για διαφορετικές ταχύτητες στην άρση του lockdown

Ο καπετάνιος με το πλήρωμα κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει με αποτέλεσμα οι 153 επιβάτες που είχαν προορισμό την Μύκονο να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς το λιμάνι της Ερμούπολης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το πλοίο έδεσε λίγο μετά τις 1 τα ξημερώματα, στο λιμάνι της Σύρου, με την ταλαιπωρία των επιβατών να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους, ωστόσο αρκετοί ήταν οι επιβάτες, οι οποίοι εξέφρασαν την ανακούφιση τους, αφού το λιμάνι της Σύρου είναι ασφαλέσταστο. Μάλιστα σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία να πατήσουν στεριά… κάνοντας μια βόλτα στη παραλία, ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν να περάσουν το βράδυ τους σε ξενοδοχεία του νησιού.

Δείτε ακόμα:  Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη (26/11)

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα προς Άνδρο – Τήνο – Μύκονο.

Από το ανωτέρω πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν εκατόν πενήντα τρεις (153) επιβάτες, τριάντα επτά (37) Ι.Χ., πέντε (05) Δ/Κ και δεκαοχτώ (18) Φ/Γ οχήματα.

cyclades24.gr