“Εκτός από κοράκια είμαστε και ηλίθιοι”

Οι κάμερες «κατασπάραξαν» την Ιωάννα στο δικαστήριο με τρόπο χυδαίο. Δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και κάμεραμάν έπεσαν πάνω στην Ιωάννα για να έχουν ένα κοντινό πλάνο.

Έβριζαν ο ένας τον άλλο, έσπρωχναν, φώναζαν σαν κύμβαλα αλαλάζοντα και ρωτούσαν τις γνωστές ηλιθιότητες: «Πες μας το μήνυμά σου!». Ποιο μήνυμα βρε κοράκια; Δεν είδατε ότι η κοπέλα ήταν καταβεβλημένη; Δεν είχε κανένας την τσίπα να σεβαστεί την κατάσταση αυτής της κοπέλας;

Μιλάμε για απίστευτο κανιβαλισμό, άνευ λόγου και αιτίας. Έπεσαν σαν τους βάρβαρους πάνω στο αυτοκίνητο που μετέφερε την Ιωάννα, ενώ θα μπορούσαν να έχουν το πλάνο κι από απόσταση με τις κάμερες στημένες στο τριπόδι. Μιλάμε για απίστευτη ντροπή. Τραβούσαν και μαγνητοσκοπούσαν με ανεξήγητη μανία λες και έβλεπαν κάτι «εξωγήινο». Κανένας σεβασμός στην κατάστασή της, κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και ρωτούσαν. Ρωτούσαν συνέχεια απίστευτες σαχλαμάρες λες και η κοπέλα πήγε εκεί για να δώσει συνέντευξη.

Κόντεψαν να πέσουν πάνω στην κοπέλα κι έβαζαν τις κάμερες και τα τηλέφωνα λίγα χιλιοστά από το πρόσωπό της και δεν βρέθηκε ένας σοβαρός άνθρωπος να φωνάξει: «Ντροπή ρε! Κάντε πίσω». Ούτε ένας.

Δείτε ακόμα:  Κινητές «βόμβες» οι ηλικιωμένοι οδηγοί – Ταρίφα έως και 2.000 ευρώ για ανανέωση διπλώματος χωρίς ιατρικό έλεγχο

Νόμιζα ότι η ηλιθιότητα έχει κι αυτή κάποια όρια. Λάθος. Δεν έχει κανένα. Η ηλιθιότητα είναι απέραντη και αστείρευτη. Τελικά, εκτός απο «κοράκια» και «κανίβαλοι», είμαστε και ηλίθιοι. Χαμερπή ανθρωπάκια που στο βωμό της τηλεθέασης και της προσωπικής «επιτυχίας» μπορούμε να σκοτώσουμε και να ξανασκοτώσουμε χιλιάδες φορές μια προσωπικότητα.

Λύπη μόνο για το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης και τους σκατάνθρωπους. Έτσι μας λένε να ξέρετε: Σκατάνθρωπους…

Αυτά και καληνύχτα.

Κώστας Τσιτούνας