Εκτυπωτής 3D πλάθει vegan μπιφτέκια σύμφωνα με τα γούστα του πελάτη

Ο πελάτης απλά επιλέγει την περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτεΐνη. Έξι λεπτά αργότερα, το εκτυπωμένο φυτικό μπιφτέκι του καταφθάνει ζεστό στο τραπέζι.

Η ισραηλινή εταιρεία SavorEat λάνσαρε την Τρίτη σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης που «πλάθει» μπιφτέκια από φυτικά υποκατάστατα κρέατος και τα ψήνει επιτόπου.

Ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί τρία φυσίγγια που περιέχουν λάδι, άμυλο πατάτας και πρωτεΐνη μπιζελιού και ρεβυθιού, εξήγησε στο Reuters η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ραχέλι Βίσμαν.

Το μπέργκερ της SavorEat όπως σερβίρεται σε εστιατόριο της Χερτσλιγιά στο Ισραήλ (SavorEat)

Παρόμοιοι εκτυπωτές τροφίμων είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν, όμως το σύστημα της SavorEat είναι το πρώτο που ψήνει το προϊόν μετά την παρασκευή του.

Δείτε ακόμα:  Καλοκαιρινά προγράμματα και Summer Camp στα Hello Ραφήνας Αρτέμιδας

Η ζήτηση για υποκατάστατα κρέατος έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και οι επενδύσεις σε εταιρείες των λεγόμενων εναλλακτικών πρωτεϊνών ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη μερίδα ανθρώπων που λέγονται flexitarian –άνθρωποι που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος» είπε η Βίσμαν.

Η SavorEat, η οποία είδε την τιμή της μετοχής της να ανεβαίνει κατά 11% με το λανσάρισμα της Τρίτης, αρχικά θα διαθέσει το σύστημα σε τοπική αλυσίδα μπέργκερ.

Δείτε ακόμα:  Εννιά πράγματα που δεν πρέπει να αναζητήσετε ποτέ στο Google!

Έχει όμως συνάψει συμφωνία και με την αμερικανική Sodexo για τη διάθεση μπιφτεκιών για vegan σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

 

in.gr