ΕΛ.ΑΣ.: Οκτώ συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε κάνναβη

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (14/6) σε δασική περιοχή στους Λιβανάτες Φθιώτιδας, από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ, συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, ηλικίας 41, 39, 38, 35 και 31 ετών και δύο ‘Έλληνες, ηλικίας 48 και 24 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης για – κατά περίπτωση – παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, καθώς και στέρηση νόμιμων εγγράφων για τη παραμονή τους στη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία , η εγκληματική οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους, όπως περιγράφονται παρακάτω:

– Ο 41χρονος ως αρχηγός της οργάνωσης ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των οικονομικών πόρων για τις ανάγκες της οργάνωσης.

– Ο 38χρονος αναλάμβανε τη διακίνηση των παραγομένων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, ενώ μαζί με τον 31χρονο ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά των μελών-καλλιεργητών της οργάνωσης από και προς τη φυτεία και την προμήθεια με τα απαραίτητα είδη για την καλλιέργεια.

– Ο 39χρονος μαζί με τον 35χρονο, τον 24χρονο και τον έτερο 31χρονο, ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία και τον έλεγχο των καλλιεργειών καθώς και για τη φύλαξη της φυτείας και

– Ο 48χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα τους ως αστυνομικός, ενημέρωνε τα μέλη για τυχόν αστυνομική επιτήρηση, ενώ παρείχε όχημα μετακίνησης για τη διευκόλυνση των σκοπών της οργάνωσης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της οργάνωσης και την δυναμικότητα του πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν σε ποσό τουλάχιστον 1.500.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο δασικό τμήμα όπου είχε εγκατασταθεί το εξοπλισμένο εργαστήριο (φυτεία) καλλιέργειας κάνναβης, καθώς και στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 2.820 δενδρύλλια κάνναβης,

– πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης,

– πιστόλι με 2 γεμιστήρες και 117 φυσίγγια,

– το χρηματικό ποσό των 4.725 ευρώ,

– 6 αυτοκίνητα και

– 13 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.