Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις


Ελεύθερος αφέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος μετά από σχετική απόφαση του δικαστή υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών.


Ο επιχειρηματίας δεσμεύτηκε ότι θα δηλώσει τα περιουσιακά του στοιχεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο εάν θα προχωρήσει στην αποκάλυψη των περιουσιακών του στοιχείων, όταν η πλευρά του Θ. Καρυπίδη ισχυρίζεται ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία, για αμύθητη περιουσία στο εξωτερικό.

Από τις 17,30 ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε το απόγευμα στο ΑΤ Συνταγματος. Και τούτο διότι στο Ειρηνοδίκειο όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της αντιδικίας του επιχειρηματία Καρυπίδη και της οικογένειας , ο Δημήτρης Μαρινόπουλος του Λεωνίδα δεν προσήλθε για να δώσει όρκο για τα περιουσιακά του στοιχεία, με αποτέλεσμα ο Ειρηνοδίκης να διατάξει την άμεση σύλληψή του. Η οικογένεια του κ. Μαρινόπουλου ήταν βασικός μέτοχoς των σουπερ μάρκετ Μαρινόπουλος έως πριν από 2 χρόνια.

Σύμφωνα με το άρθρο 864 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην περίπτωση που μία εκ των δύο πλευρών δεν προσέλθει στο Ειρηνοδικείο για να δώσει όρκο για τα περιουσιακά της στοιχεία, τότε ο Ειρηνοδίκης υποχρεούται να εκδώσει ένταλμα κράτησης. Όπερ και εγένετο.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2014, όταν η εταιρεία του Θεόδωρου Καρυπίδη προχώρησε στην αγορά της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Αρβανιτίδης», η οποία είχε ένα δίκτυο 149 καταστημάτων. Αυτή η εξαγορά είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς ο Θ. Καρυπίδης δεν είχε σχέση με τον συγκεκριμένο κλάδο.

Η κύρια επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν η παραγωγή παλετών και η επεξεργασία ξύλου.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, όμως, έγινε γνωστό ότι είχε γίνει συμβόλαιο δικαιόχρησης με την εταιρεία «Μαρινόπουλος».

Τα πρώην καταστήματα Αρβανιτίδη θα έφεραν την επωνυμία «Carrefour Μαρινόπουλος» και «Carrefour Express», ενώ και η αποθήκη του Αρβανιτίδη στη Βέροια θα ξεκινούσε να παρέχει καινούρια προϊόντα στα καταστήματα, έχοντας ως λογότυπο το σήμα των προϊόντων Carrefour.

Η συγκεκριμένη συμφωνία λύθηκε τον Φεβρουάριο του 2016, εξαιτίας της αναδιάρθρωσης της «Μαρινόπουλος».

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην «Μαρινόπουλος» έφεραν την «Καρυπίδης» σε δεινή θέση. Έτσι, τον Απρίλιο του 2016 η «Καρυπίδης» θα υπαχθεί στο άρθρο 99, με την τότε ανακοίνωση όμως να υποστηρίζει ότι δεν θα σταματήσει ολοκληρωτικά η λειτουργία της αλυσίδας.

makeleio.gr

Διαβάστε επίσης