Έλεγχοι στα λιμάνια – Μπλόκο σε όσους δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Μπορεί να ανακοινώθηκε ότι για να ταξιδέψει κάποιος στα νησιά, θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι δεν νοσεί από κορονοϊό, ωστόσο σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα.

Φυσικά, στους ελέγχους που γίνονται στο λιμάνι, «μπλοκάρονται» όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον covid, ωστόσο, με τους ελέγχους, τις εξηγήσεις σε όσους ρωτούν γιατί τους σταμάτησαν κτλ, έχει δημιουργηθεί απίστευτη κίνηση στο σημείο.

Όσο για τους… απροετοίμαστους; Τους στέλνουν να βρουν rapid test έστω εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα στα γύρω φαρμακεία να γίνεται χαμός.

Οι κανόνες για τους ταξιδιώτες με πλοίο

Δείτε ακόμα:  Τζώρτζης Μονογυιός: «Υπήρξε συνδυασμένη αμέλεια στο τροχαίο – Η σύζυγός του έμαθε ότι πέθανε» λέει ο Αλέξης Κούγιας

Θυμίζουμε ότι για να μπορέσει να ταξιδέψει κάποιος με πλοίο, χρειάζεται να έχει μαζί του πιστοποιητικό εμβολιασμού αν είναι εμβολιασμένος ή αρνητικό PCR τεστ κορονοϊού ωρών ή rapid test ωρών με δηλωμένο το αποτέλεσμα στο έντυπο προ-επιβίβασης ή μία βεβαίωση ότι νόσησε από κορονοϊό πριν από 2 μήνες (και έως 9 μήνες).

Η υποχρέωση των τεστ, ισχύει για επιβάτες άνω των 5 ετών και μόνο για τις αναχωρήσεις από λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο, Καβάλα, Βόλος και Θεσσαλονίκη) προς τα νησιά και το οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικό.

Δείτε ακόμα:  Σκηνές από θρίλερ! Η στιγμή που ακούγεται ο «περίεργος» ήχος τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη

Η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά την επιβίβαση/αποβίβαση, καθώς και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι υποχρεωτική.

newsit.gr