Ελένη Τοπαλούδη: Στις 20 Μαΐου η απόφαση του δικαστηρίου – Η έκρηξη των γονιών της

Στις 20 Μαΐου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τους δυο νεαρούς κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια, ολοκλήρωσαν σήμερα τις αγορεύσεις τους και το δικαστήριο διέκοψε ανακοινώνοντας πως θα αποφανθεί για την τύχη των κατηγορουμένων την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι τόνοι ανέβηκαν στη δικαστική αίθουσα κατά την αγόρευσή της υπεράσπισης του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου. Η επιχειρηματολογία της υπεράσπισης προκάλεσε την έκρηξη των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν από την αίθουσα για να ηρεμήσουν.

Οι δυο κατηγορούμενοι μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων ρωτήθηκαν από την Πρόεδρο του δικαστηρίου αν θέλουν να προσθέσουν κάτι.

Δείτε ακόμα:  Σχέδιο «Θερμοστάτης»: Αυτή είναι η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο τόνισε «κυρία Πρόεδρε θέλω να πω ότι δε φταίω».

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι αλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία ανέφερε: «όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονια, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Δείτε ακόμα:  Αλλάζουν όλα στα τιμολόγια του ρεύματος από την Κυριακή

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας έχει ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, χωρίς ελαφρυντικά, όπως και πρωτόδικα. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός σε μια πρόταση καταπέλτη εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι κατηγορούμενοι έδρασαν μαζί απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια τους να ρίξει ο ένας στον άλλον την ευθύνη.

«Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια… Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρόταση της στην οποία μίλησε για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης τονίζοντας: «Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».

Δείτε ακόμα:  Έτσι θα είναι ο νέος κεντρικός σταθμός των ΚΤΕΛ Αττικής - Θα θυμίζει αεροδρόμιο (βίντεο)

newsbeast.gr