ΕΜΑ: Στο μικροσκόπιο σύνδρομο Guillain-Barré για AstraZeneca και μυοκαρδίτιδα για Pfizer

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων μπαίνουν τα εμβόλια της AstraZeneca, της Pfizer και της Moderna, για διαφορετικούς λόγους.

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων μπαίνουν τα εμβόλια της AstraZeneca, της Pfizer και της Moderna, για διαφορετικούς λόγους.

Ειδικότερα, πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι εξετάζονται τα παρακάτω:

– AstraZeneca: Αναφορές για εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barré μετά το εμβόλιο κατά Covid-19 της AstraZeneca εξετάζει η επιτροπή ασφαλείας PRAC του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Δείτε ακόμα:  Την Πέμπτη πετάμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Η τελική απόφαση από την ολομέλεια των λοιμωξιολόγων

Το σύνδρομο Guillain-Barre είναι σπάνιο νευρολογικό νόσημα, με τα συμπτώματα να αφορούν αρχικά σε μούδιασμα και αδυναμία των ποδιών και των χεριών.

-Pfizer και Moderna: Η αρμόδια επιτροπή του ΕΜΑ παρακολουθεί αν τα εμβόλια mRNA συνδέονται ίσως με περιπτώσεις σπάνιων και ασυνήθιστων θρομβώσεων.

Επίσης εξετάζει αναφορές για μυοκαρδίτιδα μετά τη χορήγηση των εμβολίων της Pfizer και του εμβολίου της Moderna.

Οι AstraZeneca, Pfizer, BioNTech και Moderna δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό στο Reuters.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 248 νέα κρούσματα - 14 νέοι θάνατοι, 296 οι διασωληνωμένοι

Σημειώνει ακόμη ότι το σύνδρομο της θρόμβωσης και της θρομβοκυτταροπενίας θα προστεθεί στο σχέδιο διαχείρισης κινδύνων για το εμβόλιο της Janssen, Johnson & Johnson κατά της Covid-19

iEidiseis.gr