«Εμείς η Πόλη μας»: Το εσκεμμένο λάθος της Δημοτικής Αρχής Παλλήνης στα δημοτικά τέλη στερεί την μείωση τους

Το εσκεμμένο λάθος της Δημοτικής Αρχής στα δημοτικά τέλη στερεί από τους κατοίκους την μείωση των δημοτικών τελών

Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι η δημοτική αρχή του κ. Ζούτσου δεν κάνει καμία μείωση στα δημοτικά τέλη, όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί δεν θέλει.

Στην περυσινή συνεδρίαση του προϋπολογισμού, η δημοτική αρχή, προσπαθώντας να αποκρούσει σχετική πρόταση μείωσης των δημοτικών τελών της δημοτικής παράταξης ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, φούσκωσε υπέρμετρα τις υπερωρίες των εργαζομένων στην καθαριότητα επικαλούμενη έκτακτες ανάγκες. Κατηγόρησε ευθέως την Δημοτική Παράταξη, ότι είναι εναντίον των εργαζομένων. Τι προέκυψε τελικά απο τα απολογιστικά στοιχεία της φετινής χρονιάς? Δικαίωση των προβλέψεων, αφού οι πραγματικές δαπάνες για υπερωρίες θα έχουν τελικά απόκλιση πάνω από μισό εκατομμύριο σε σχέση με τον προϋπολογισμό. Αυτή είναι μια συνήθης πρακτική, για σχεδόν όλες τις κατηγορίες των δαπανών,που φουσκώνονται σε κάθε προϋπολογισμό τεχνητά προκειμένου να ισοσκελίζονται με τα τέλη που είναι ανταποδοτικά και δεν δικαιολογείται η δημιουργία αποθεματικού.

Δείτε ακόμα:  Τροχαίο στη Βούλα: Ο Τζώρτζης Μονογυιός προσπάθησε να αποφύγει πεζό – «Είδα τον οδηγό και τη γυναίκα του ξαπλωμένους στο γρασίδι» (βίντεο)

Στην φετινή συνεδρίαση,στην οποία επίσης υποβάλλαμε πλήρως κοστολογημένη και ισοσκελισμένη πρόταση για μείωση των τελών για το 2022, η δημοτική αρχή προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Εκτός της διόγκωσης των δαπανών, σκόπιμα υπολόγισε με λανθασμένο συντελεστή (το μικρότερο) τα έσοδα τόσο από τις κατοικίες όσο και από τους επαγγελματικούς χώρους. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να αποτυπώσει μειωμένα αναμενόμενα έσοδα κατά 796 χιλιάδες ευρώ.

Με αυτόν τον υπολογισμό,κατατέθηκε η πρόταση από την Δημοτική Παράταξη ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, που περιελάμβανε μείωση περίπου 10% σε όλες τις κατηγορίες. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση , υποστηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ,απερρίφθη τελικά στο Δημ. Συμβούλιο με ψήφους 16-12. Η δημοτική αρχή του κ. Ζούτσου την απέρριψε φυσικά,όχι παραδεχόμενη το πασιφανές λογιστικό λάθος της αλλά επικαλούμενη τελείως ασαφείς αιτιολογίες (όπως π.χ ότι δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια τα πλασματικά τετραγωνικά,ότι η ΔΕΔΗΕ δέχεται ένα μόνο συντελεστή κ.λπ).

Δείτε ακόμα:  Αττική Οδός: «Πράσινο φως» για την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας - Τι θα γίνει με την επέκταση προς Ραφήνα

Για μια ακόμα φορά και μάλιστα σε τόσο δύσκολη υγειονομική και οικονομική συγκυρία,η δημοτική αρχή αδιαφορεί για τα προβλήματα των δημοτών της και δείχνει κοινωνική αναλγησία. Αντί να ανακουφίσει έστω και λίγο τα βάρη που κουβαλά κάθε οικογένεια και κάθε επαγγελματίας επιλέγουν την ασφάλεια των μεγάλων αποθεματικών λες και ο Δήμος λειτουργεί σαν τραπεζικό ίδρυμα.