Εμφανιζόταν ως δήθεν επιχειρηματίας και αποκόμισε 500.000 ευρώ – Τι έλεγε στα θύματα του

Εμφανιζόταν ως δήθεν επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και κατάφερνε να εξαπατά τα ανυποψίαστα θύματά του, προκειμένου να επενδύσουν στην Βουλγαρική αγορά ομολόγων, τάζοντάς τους μεγάλα κέρδη. Ο ίδιος όμως, ως εγγύηση για τα χρήματα που είχαν επενδύσει τα θύματά του, εξέδιδε επιταγές που δεν είχαν συναλλακτική αξία. Με αυτό τον τρόπο, ο 64χρονος κατάφερε να αποκομίσει… 500.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον 64χρονο στο Μαρούσι το απόγευμα της Τετάρτης. Σε βάρος του, εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή κάθειρξης εννέα ετών, φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για απάτες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 64χρονος εμφανιζόταν ψευδώς ως επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και δραστηριότητα σε χώρες του εξωτερικού.

Οι απάτες με τις επενδύσεις σε ομόλογα

Συγκεκριμένα, παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης εργοστασίου κατασκευής πρώτων υλών στη Βουλγαρία, δραστηριοποιούμενος επιχειρηματικά σε Αφρικανικές χώρες με αντικείμενο την εμπορία μεταλλεύματος (σκραπ) με μεγάλα κέρδη.

Διατελούσε πολυτελή βίο, με σκοπό να δημιουργήσει προφίλ ατόμου με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, έτσι ώστε να πείσει τα υποψήφια θύματά του να επενδύσουν στη Βουλγάρικη αγορά ομολόγων. Τους υποσχόταν, μάλιστα, μεγάλα κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ως εγγύηση εξέδιδε επιταγές που δεν είχαν συναλλακτική αξία.

Εκτιμάται πως το περιουσιακό όφελος που έχει αποκομίσει ο 64χρονος από την παράνομη δραστηριότητά του υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

enikos.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.