Εμβόλια: Νέες αλχημείες του υπουργείου Υγείας – Πώς αποδεικνύεται ότι οι ηλικιωμένοι απέχουν

Την ώρα που οι εκτός σειράς εμβολιασμοί «γαλάζιων άριστων» συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, σε νέες αλχημείες αναφορικά με το ποσοστό των συμπολιτών μας που έχουν εμβολιαστεί, προχώρησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, και πάλι, όπως και στις 8/3, επιχείρησε να αποκρύψει τα πραγματικά στοιχεία, δίνοντας ενοποιημένα ποσοστά ανά ηλικία για τους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί.

Τα…μαθηματικά Θεμιστοκλέους, Θεοδωρίδου & Κικίλια

Δείτε ακόμα:  Λινού: Να ανοίξει η πλατφόρμα και για τους κάτω των 30 ετών - Να επιλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν

Δηλαδή, στην ουσία πρόσθεσε πορτοκάλια (εμβολιασμοί) και μήλα (ραντεβού) και έβγαλε ως αποτέλεσμα πορτοκάλια!! (σ.σ. προφανώς ο κ. Θεμιστοκλέους θα ήταν πολύ κακός μαθητής στα μαθηματικά, αλλά, τελικώς στο υπουργείο Υγείας, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας… καλός μαθητής, ούτε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου, ούτε ο υπουργός Β. Κικίλιας).

Δεν πάνε οι ηλικιωμένοι

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ενοποιημένα ποσοστά που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Θεμιστοκλέους, χωρίς μάλιστα αυτή τη φορά να ανακοινώσει και τους απόλυτους αριθμούς:

-Για την ηλικιακή ομάδα άνω των 85 ετών έχουν εμβολιαστεί και έχουν κλείσει ραντεβού το 60% (από 57% πριν τρεις εβδομάδες -στις 8/3) του συνόλου. Γεγονός που αποδεικνύει ότι, ακόμη και με τα «νοθευμένα» στοιχεία του υπουργείου Υγεία, στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, ο εμβολιασμός δεν προχωράει Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, έως τις 8 Φεβρουαρίου, που άνοιξε η πλατφόρμα για τους 80-84 είχαν εμβολιαστεί μόλις 69.000 από τους 365.809 πολίτες άνω των 85 ετών (ποσοστό 18,8%).

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες – Ποια εμβόλια είναι κατάλληλα για τις εγκύους

-Για την ηλικιακή ομάδα 80 -84 ετών, έχει εμβολιαστεί και έχει κλείσει ραντεβού το 64%, από 58% στις 8/3, γεγονός που, επίσης, αποδεικνύει ότι και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί.

-Για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών έχει εμβολιαστεί και έχει κλείσει ραντεβού το 75%, από 65% στις 8 Μαρτίου.

-Για την ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών, για την οποία η πλατφόρμα άνοιξε στις 26/3, έχουν κλείσει ραντεβού 230.000 πολίτες, ποσοστό 51%.

Δείτε ακόμα:  Απαγωγή 10χρονης Μαρκέλλας: Η 34χρονη της έδωσε ναρκωτικά και την κακοποίησε σεξουαλικά - Η εισαγγελική πρόταση

–Για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών έχει εμβολιαστεί και έχει κλείσει ραντεβού το 55%, έναντι ποσοστού 50% στις 8/3.

aftodioikisi.gr