Εμβολιασμοί: Τι αλλάζει από την Τρίτη (13/7) για τα ραντεβού

Aνοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι και 31/12/2005, η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer, είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή κηδεμόνα τους.

Το ραντεβού θα μπορεί να προγραμματιστεί από την πλατφόρμα με κωδικούς TAXISnet και θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς. Επίσης, θα μπορεί να κλείνεται σε ΚΕΠ και φαρμακεία.

Δείτε ακόμα:  Συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά την ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού – Η περιγραφή κατοίκου (video)

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 75.000 εμβολιασμοί και ως το τέλος της μέρας 90.000 – 95.000 εμβολιασμοί, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

«Έχουμε ξεπεράσει το 50% στον πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί με μία δόση», ενώ περίπου το 41% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και τόνισε ότι την εβδομάδα που πέρασε ξεπεράσαμε το φράγμα του 70% πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών.

Δείτε ακόμα:  Στ. Μάνος: Γαλαντόμος ο Μητσοτάκης με τα λεφτά των άλλων - Οι ίδιοι οι οδηγοί θα έπρεπε να πληρώσουν αποζημίωση

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε, από αύριο Τρίτη (13/7) σταματάει το «μπλόκο» των έξι ημερών για όσους έχουν ακυρώσει το ραντεβού εμβολιασμού τους πάνω από δύο φορές.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πλάνο να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί σε σχολεία.

Newsbomb.gr.